L´Ajuntament de Figueres i l´Associació Atlètica Mitja Marató Figueres han presentat avui sota la cúpula del Museu Dalí la primera edició de La Mitja Marató de Figueres, que es durà a terme el diumenge 4 de desembre, i que comptarà amb la participació del reconegut atleta migfondista Reyes Estevez, especialitzat en els 1.500 m, i amb un esdeveniment inèdit en el món de l´atletisme, l´anomenat Quilòmetre Llançat (#kmllançat).

La Mitja consistirà en tres curses obertes a totes les edats. D´una banda, una mitja marató homologada per la Federació Catalana d´Atlestisme amb un recorregut d´aproximadament 21 km pel centre de la ciutat i per pobles del voltant com Vilabertran, Peralada i Cabanes, una cursa popular de 10 km, i una cursa per a la mainada, anomenada La Menuda, on es convidarà les escoles a participar-hi.

Un dels atractius de la Mitja de Figueres serà el Quilòmetre Llançat o #kmllançat, un esdeveniment inèdit en el món de l´atletisme que consistirà a cobrir els primers 1000 metres de la cursa amb el menor temps possible. El corredor i la corredora més ràpids i que finaliztin la Mitjà optaran a un premi especial: un vol en globus.

A banda de les proves atlètiques, La Mitja de Figueres ha programat altres activitats el dissabte 3 de desembre com la Fira del Corredor a Casa Empordà, el diumenge 4 de desembre, la Tramuntakada a sota la Rambla i la plaça Catalunya, i els balls infantils amb l´escola de dansa Art&Dance a l´escenari de la plaça Catalunya.

Quan falten menys de dos mesos per la cursa ja hi ha més de 200 inscrits, d´entre els quals, destaca l´atleta Reyes Estévez, l´equip Kriter Software de corredors.cat, capitanejat per Xavi Nadal, clubs d´esportistes de Barcelona i Lleida que vindran en grup i es preveu ocupin hotels, bars i restaurants. En aquest sentit, l´associació Hotels de Figueres farà descomptes a les pernoctacions i alguns dels Restaurants del centre dissenyaran l´anomenat "Menú La Mitja" a preus atractius. ??La previsió d´assistents és de prop d´un miler i part dels beneficis de la primera Mitja de Figueres es destinaran a entitats socials sense ànim de lucre com Oncolliga i el Dofí, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat.

Els trofeus que s´entregaran als guanyadors de la Mitja de Figueres seran peces úniques, ja que gràcies a la col.laboració de la joieria Quintana s´ha dissenyat un guardó especial que evoca el món dalinià. Consta d´un cilindre reflector similar al que hi ha a la placeta baixa de la Rambla i al seu davant una placa de metacrilat on s´hi gravarà el logotip de La Mitja.