La segona sessió d'entrenaments classificatoris del Gran Premi Motul del Japó de MotoGP ™ s'ha celebrat aquesta tarda al circuit Twin Ring Motegi, aconseguint Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) un temps de 1'43.954 que li permetrà encapçalar la graella de sortida en la cursa de diumenge.

Al costat del pilot italià estaran en primera línia Marc Márquez (Repsol Honda Team) i un recuperat Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP), que era víctima d'una forta caiguda durant la FP3 del matí de dissabte.

Aquesta pole position és la número 64 del palmarès de Rossi i empata de nou amb Márquez i Lorenzo com el rècord absolut en la història del Campionat del Món.

La segona línia de graella estarà composta per Andrea Dovizioso (Ducati Team), Cal Crutchlow (LCR Honda) i Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar), ocupant la tercera Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar), Héctor Barberá (Ducati Team) i Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3). Des de la quarta partiran Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich), Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich) i Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini).

La definitiva sessió classificatòria per als pilots de la categoria reina es celebrava amb la pista seca, cel serè i temperatures de 25 ° C en ambient i de 35'2 ºC sobre l'asfalt.

Després d'un primer intent, Márquez liderava la llista de temps i poc després baixava fins 1'44.134, seguit de Rossi i Viñales. Lorenzo ascendia llavors fins a la segona plaça i tercer se situava Crutchlow, que més tard seria víctima d'una caiguda en el revolt 5. Els pilots tornaven als seus respectius garatges per muntar la definitiva combinació de pneumàtics que els donés el millor lloc possible en graella.

En aquest intent final Márquez perdia una gran oportunitat causa d'un error de pilotatge, just en el moment en què Rossi es situava primer amb 1'43.954. Márquez tenia encara uns segons per creuar línia de meta i tenir una última oportunitat, i el mateix era per Rossi. Amb el temps finalitzat Márquez era finalment segon, aconseguint així Rossi la pole position nombre 64 del seu palmarès.

El warm up del matí de diumenge per als pilots de MotoGP ™ començarà a les 09:40 hora local, estant programada la sortida de la cursa a les 14:00.

Per veure la classificació completa de la Q2 de MotoGP ™ a Motegi, clica aquí.