El poliesportiu municipal de Figueres va ser l’escenari, el diumenge passat, de diferents competicions de gimnàstica rítmica: el Campionat de Catalunya individual Copa Base, el Campionat de Catalunya individual masculí, el Campionat de Catalunya Base Conjunts i el Trofeu Tardor de Conjunts.

Els torneigs, organitzats pel Club Gimnàstica Rítmica Gemma, la Federació Catalana de Gimnàstica i l’Ajuntament de Figueres, van rebre un total de 875 esportistes d’arreu del país, que van ser seguits amb atenció pel miler d’espectadors que hi havia a les graderies del complex esportiu, entre els quals el regidor d’Esports figuerenc, César Barrenechea, i membres de la Federació Catalana. El Gemma ja havia organitzat feia dues setmanes la Copa Figueres, que aspira a ser competició nacional en la cinquena edició, el 2017.

D’entre els resultats del club amfitrió (CGR Figueres), cal destacar el de l’infantil Uma Méndez i del cadet, que va ser quart amb l’exercici de cinta i pilota de la mà de Marta Casero, Berta Martín, Elisa Cámara, Xènia Nicolau i Júlia Parals.

Uma, debut i accés en el Campionat d’Espanya

El Club Gimnàstica Rítmica Figueres va veure com competidores seves realitzaven un bon paper. Uma Méndez va aconseguir la segona posició en la categoria infantil amb el seu exercici de cèrcol en el dia que debutava en un Campionat de Catalunya. Aquest podi permetrà a la gimnasta del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat anar en el Campionat d’Espanya Copa Base individual -juntament amb l’equip cadet- que tindrà lloc a Valladolid del 7 al 13 de novembre.