Un greu error de Ter Stegen ha esborrat tota opció de remuntada del Barça al camp del Celta. Després d'una primera part nefasta per part blaugrana, Iniesta ha entrat al joc i l'equip català ha canviat la cara. Piqué i Neymar han acostat el marcador, però el porter alemany ha regalat el partit en una acció inexplicable.

El Celta ha esclafat el FC Barcelona en una primera part espectacular. Berizzo ha plantejat una pressió alta que ha sigut un autèntic malson per l'equip blaugrana. La sortida de pilota catalana ha estat senzillament inoperant gràcies al bon plantejament local. Al minut 22, Ter Stegen ha fet una mala passada a Busquets i la recuperació gallega ha acabat amb gol de Sisto. Lluny de millorar, el gol ha esperonat a un Celta més intel·ligent i més intens. Al minut 32, Iago Aspas ha marcat el segon i amb els catalans totalment estabornits, un minut més tard, al 33, Mathieu s'ha fet el tercer en pròpia porta. El cop ha estat tan dur que Luis Enrique i els seus homes no han sabut reaccionar.

Andrés Iniesta ha entrat a la mitja part i el Barça, de sobte, ha vist la llum. El capità blaugrana ha agafat les regnes de l'equip i l'ha guiat cap al bon futbol. El Celta ha endarrerit la pressió i s'ha vist superat per un conjunt blaugrana ferit en l'orgull. Al minut 58, després d'un centre dolç d'Iniesta, Piqué ha marcat el primer. L'ofensiva blaugrana no ha quedat aquí. Al minut 63, Neymar ha anotat un penal comès sobre André Gomes.

Quan tot semblava preparat per l'empat, amb el Barça apretant l'acelerador, Ter Stegen ha regalat un gol inexplicable. El porter alemany ha arriscat massa volent fer un barret a Tucu Hernández i aquest ho ha aprofitat per robar-li la cartera i marcar el quart. El Barça encara ha tingut temps de marcar un tercer gol a la desesperada. Ha estat obra d'un imperial Gerard Piqué, que ha rematat amb el cap un bon centre de Sergi Roberto. En els últims minuts de joc, el conjunt blaugrana encara hauria pogut empatar el partit. Un remat de cap de Neymar que ha sortit desviat ha estat l'última opció catalana.

El Barça s'ha cavat la seva pròpia tomba a la primera meitat, però Piqué i Iniesta han demostrat que la heroïcitat era possible. L'error de Ter Stegen l'ha condemnat al fracàs i a seguir a l'estela del Reial Madrid.