Espanyol i Vila-real han acabat amb un empat sense gols, gairebé sense ocasions ni excessiu futbol a Cornellà-el Prat, amb més intensitat de l'amfitrió en la majoria de trams del partit, encara que sense l'efectivitat suficient per desequilibrar.

El guió ha pogut ser diferent si l'àrbitre hagués assenyalat un penal sobre Caicedo en el minut 70, l'acció més polèmica del xoc.

El conjunt groc suma ja vuit visites sense perdre en el feu blanc-i-blau, mentre que els seguidors periquitos encara no han celebrat una victòria a casa en aquest curs.

Els primers deu minuts, anodins, han estat símptoma del que vindria més tard. Encara que després d'aquest tram sense ocasions, el partit s'ha animat.

L'Espanyol, més vertical, ha gaudit de la primera de la tarda després d'una acció iniciada i finalitzada per Reyes. El Vila-real ha contestat amb un remat de Sansone, desviat.

Però només han estat espurnes. El partit ha entrat de nou en una fase de tempteig, sense arribades clares ni accions destacables. L'amfitrió recuperava bé, però la jugada es diluïa a dalt. Els d'Escribá s'aferraven a alguna aparició de Dos Santos, sense excessiu perill. La defensa catalana estava atenta.

Els de Quique portaven el pes del xoc. L'Espanyol era més incisiu i ha empès el rival a l'àrea d'Asenjo. Ha faltat claredat i punteria per decantar el marcador.

No obstant això, el Vila-real ha sortit de la seva letargia en gran en el 38: Castillejo s'ha quedat sol davant Diego López i el porter ha sortit i ha tallat l'acció de forma espectacular.

Ha estat l'únic tret entre els tres pals en aquesta primera meitat. L'amfitrió ha considerat imperatiu canviar l'estadística en la represa.

A la sortida dels vestidors, s'ha vist un Espanyol més intens i ha tingut el seu premi amb una falta directa en el 53 que ha llançat Hernán Pérez, ben dibuixada, però a les mans del porter.

El Vila-real no ha variat el seu plantejament. Escribá no volia riscos a Cornellà-el Prat. Això sí, ha estat a punt de també de sorprendre al quadre local amb un cop de cap de Sansone en la següent acció. L'italià s'ha esmunyit entre els centrals, encara que no ha aprofitat la seva ocasió.

La millor oportunitat de trencar l'empat l'ha tinguda Caicedo en el minut 70. L'ariet de l'Espanyol, amb la porteria buida, ha tingut una topada amb Víctor Ruiz i, malgrat no caure a l'àrea, ha tingut dificultats per definir. L'equatorià, i tot l'estadi, ha reclamat pena màxima, encara que el col·legiat no ha assenyalat falta.

En els compassos finals el Vila-real ha elevat les revolucions. Un remat de Castillejo i un perillós centre de Cherysev han advertit als blanc-i-blaus que el ritme no era seu. Tot i així, no hi ha hagut sorpreses en els últims minuts i cap equip ha fet mèrits per a emportar-se els tres punts.

- Fitxa tècnica:

0- Espanyol: Diego López; Javi López, David López, Diego Reyes, Víctor Sánchez; Hernán Pérez, Javi Fuego, Marc Roca (Diop, min.81), Reyes (Aarón, min.68); Caicedo i Gerard Moreno.

0 - Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Bladers, Bruno; Soriano (Cherysev, min.68), Jonathan dos Santos, Castillejo (Santos Borré, min.89) i Sansone (Bakambu, min.79).

Àrbitre: Munuera Montero (Comitè andalús). Ha amonestat Musacchio (min.52), Víctor Sánchez (min.54), Hernán Pérez (min.64) i Mario (min.90).

Incidències: Partit de la setena jornada de la Lliga Santander disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant 20.254 espectadors.