L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) sortirà des de la 'pole' al Gran Premi de Malàisia, el setzè del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit de Sepang, on va dominar clarament aquest dissabte la qualificació, en què va batre dues vegades el rècord de la pista.

Hamilton va aconseguir la seva cinquantena setena 'pole' a Fórmula, batent, per segona vegada aquest dissabte, el rècord de la pista malaia, que ja havia millorat durant la segona ronda (Q2) de la cronometrada principal.

El triple campió mundial anglès va cobrir la pista de Sepang, de 5.543 metres, en un minut, 32 segons i 850 mil·lèsimes, 414 menys que el seu company i rival alemany Nico Rosberg -líder del campionat, amb vuit punts més que l'anterior-, que sortirà al costat d'ell a la primera fila.

Els dos pilots de Red Bull, l'holandès Max Verstappen, que va ser tercer en la qualificació, i l'australià Daniel Ricciardo, arrencaran aquest diumenge des de la segona filera a Malàisia, on l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda), amb 45 llocs de sanció, per canviar diferents components de la seva unitat de potència, sortirà l'últim.

Per aquest motiu, el doble campió mundial asturià va conservar pneumàtic i va ser eliminat en la primera ronda (Q1) d'una qualificació en què el seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso) va caure en la segona (Q2) i sortirà setzè aquest diumenge, tres llocs per darrere del mexicà Esteban Gutiérrez (Haas).

El seu compatriota Sergio Pérez (Force Índia) sortirà setè, en la quarta fila, al costat del seu company alemany Nico Hülkenberg, per darrere dels Ferrari del també alemany Sebastian Vettel -cinquè en la qualificació d'aquest dissabte- i el finlandès Kimi Raikkonen.