Amb l'espina i la lògica preocupació de no haver estreant encara el caseller de victòries a la competició regular, el Bordils canvia de xip aquest vespre (19:00) a Alcobendas amb la intenció d'avançar ronda a la Copa del Rei. El premi és d'allò més llaminer: jugar contra un equip Asobal que en aquest cas seria el Bidasoa d'Edu Nonó, al Pavelló Blanc-i-verd en la següent eliminatòria. En les anteriors tres edicions, els gironins han superat aquesta fase això sí jugant sempre de locals al Blanc-i-Verd. Això els ha permès enfrontar-se a equips del nivell de Frigoríficos Cangas de Morrazo, Benidorm i Port Sagunt, tots ells de la Lliga Asobal. «Sempre que juguem Copa ens ho prenem molt seriosament. És una festa pel club i pels jugadors poder-hi participar», assegura el tècnic Pau Campos que recorda que els últims anys han pogut superar ronda cada cop i veure «equips d'Asobal al Blanc-i-verd». A més a més, «l'al·licient» que suposaria rebre Nonó a Bordils amb la samarreta del Bidasoa «fa patxoca».

La Lliga és la Lliga i la Copa és la Copa. Aquesta màxima no vol dir de cap manera que el Bordils renunciï a res aquest vespre al Pavelló de Los Sueños. Al contrari. Sí que en canvi, els gironins jugaran sense el neguit de veure com se'ls poden escapar punts en finals ajustats com ha passat en les dues últimes jornades de Lliga. «Hem arribat a dos finals ajustats i tots dos han acabat mal resolts. És un procés d'aprenentatge que esperem millorar amb el temps. A la Copa hi ha l'avantatge que no resta per a la classificació», destaca Campos. Els gironins han vist com Carabanchel i Tolosa els empataven 27-27 i 22-22, respectivament, en les últimes accions dels partits.

Mentrestant, l'Alcobendas arriba a la cita de la Copa en la mateixa situació que els gironins a la Lliga (dos empats i una derrota en tres jornades). Per a Campos, el conjunt madrileny és «un equip fet per anar cap amunt» però que «no acaba d'arrencar». El tècnic no té clar quin plantejament farà el rival, si apostarà fort per la competició o bé prioritzarà la Lliga. Campos només té la baixa de Mario Martínez, mentre que els joves Sergi Mach i Arnau Palahí repeteixen convocatòria.