El taekwondista altempordanès Joel González Bonilla ha vist, aquest divendres al vespre, com el pavelló poliesportiu de Vilafant portarà el seu nom a partir d'ara. Just en el dia que complia 27 anys, al voltant de 700 assistents han acompanyat el doble medallista olímpic -bronze a Rio i or a Londres- en un acte impulsat per l'Ajuntament de Vilafant, un mes després que pugés al balcó de l'Ajuntament de Figueres.

Joel González va néixer a Figueres, des de fa una dècada resideix en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, però la casa dels seus pares, Pedro González i Marina Bonilla, és a Vilafant, just al costat on hi ha el gimnàs Tae Sport, regentat precisament pel seu pare i on el protagonista va començar a donar les primeres puntades de peu.

"És un plaer, m'omple moltíssim i em sento molt afortunat. El més important i el més bonic no és aconseguir la medalla ni quan estàs en el podi, sinó quan baixes d'allà i veure la gent que ha treballat molt per tu i ho celebra amb tu", explicava Joel just després de descobrir la placa commemorativa.

A l'acte, Joel també ha estat acompanyat, entre altres, per personalitats que li han adreçat unes paraules, com l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; el president de la Federació Catalana de Taekwondo, Antonio Toledo; Pep Pujols, representant territorial d'Esports de la Generalitat; o el Diputat d'Esports, Carles Salgas. L'alcaldessa ha destacat la presència del mestre coreà Kang Myung Hi, qui resideix a Figueres des de 1978. Des d'aleshores ha estat el professor de taewkondo de moltes generacions d'esportistes empordanesos, entre ells el pare de Joel, Pedro González, director del Tae Sport.