El Barça en va tenir prou amb nou minuts de la segona meitat per donar la volta al partit i acabar-se imposant en el complicat camp del Borussia Mönchengladbach (1-2), un equip que no perdia com a local des de gener d'aquest any després d'acumular onze victòries consecutives.

Amb aquest resultat, combinat amb l'empat entre el Celtic i el Manchester City (3-3), els blaugrana són líders en solitari amb dues victòries en dos partits a l'espera dels dos propers duels d'alta tensió davant l'equip de Guardiola que serviran per acabar de decidir el grup.

Va haver de cuinar el partit a foc lent el Barça, malgrat que la proposta del conjunt d'André Schubert era una altra i buscava una pressió alta i asfixiar la zona de creació blaugrana a força de jugar-se-enrere en un tres contra tres. Luis Enrique va sorprendre posant en joc d'inici Paco Alcácer. L'exvalencianista va ser l'única novetat en un onze en el qual els altres deu eren els habituals davant les absències per lesió de Leo Messi i de Samuel Umtiti.

Va buscar el desequilibri el Barça amb Neymar jugant molts minuts de mitja punta i habilitant espais per a Suárez i Alcácer. El Borussia va avisar aviat, en una acció dins l'àrea reclamada com a penal per mans de Piqué (min.3). No se sentia còmode l'equip de Luis Enrique, però va tenir dues ocasions més o menys clares en els primers onze minuts. La primera després d'una centrada d'Alba, que Neymar va rematar malament, i després d'una acció de Suárez, que va superar a Christensen, però tampoc va estar encertat en el xut a porta. De mica en mica, el Barça arribava amb més perill a l'àrea de Sommer però el seu futbol no era fluïd. Una gran assistència de Neymar sobre Suárez (minut 21) no va ser rematada per Alcácer i un xut de Rakitic (23) va ser rebutjat pel porter local.

El guió era l'esperat fins que un error de Busquets va desequilibrar el duel i tot es va complicar per als catalans. El migcampista va perdre en la construcció davant Dahoud, la pilota va arribar a Raffael, aquest va posar-la cap a Stindl i va entrar Thorgan Hazard per batre Ter Stegen en la primera arribada clara dels locals, en el minut 34 (1-0).

Amb el marcador en contra i veient que les coses no acabaven de sortir com estava previst, en els primers minuts del segon temps, Luis Enrique va moure la seva alineació. A l'altre bàndol, Raffael, el millor dels alemanys, es va retirar per lesió. Va treure del camp a Alcácer i va posar Rafinha; després Rakitic i va introduir a Arda Turan. El partit era un monòleg del Barça, però gairebé sense ocasions. Els catalans s'enredaven en el físic dels alemanys i no acabaven de veure les línies de passada.

Però de cop i volta, Busquets va recuperar una pilota prop de l'àrea alemanya, va passar-la a Neymar i el brasiler la va posar a Arda. El turc, que tan sols portava cinc minuts sobre el terreny de joc, va batre Sommer i va marcar el seu primer gol a la Lliga de Campions amb la samarreta blaugrana (1-1, min. 65).

Després de l'empat, el Barça es va reactivar. La inèrcia ja era una altra. Els alemanys van saber que havien arribat fins a aquest punt i els de Luis Enrique es van sentir més còmodes. En tot just nou minuts, l'escenari va fer un gir de 180 graus. A la sortida d'un córner, en una acció que va semblar assajada, Neymar va servir al centre de l'àrea a Suárez, l'uruguaià va rematar de primeres, Sommer va rebutjar i Piqué va caçar el rebuig per marcar l'1-2 (min. 74).

Només tres minuts després Arda va poder deixar el partit vist per a la sentència, però la seva vaselina no va trobar la xarxa per la intervenció de Sommer. En la recta final del matx, el Boursisa va fer un pas endavant buscant l'empat i pressionant molt amunt el seu rival. Ho va fer molt més amb el cor que no pas tirant de qualitat. El marcador ja no es va moure.