Per primera vegada els dos clubs de futbol que hi ha actualment a Castelló d’Empúries es trobaran en un mateix terreny de joc. Serà aquest diumenge (16 hores) en el camp de l’Aeròdrom, on l’Empuriabrava-Castelló rebrà la visita de l’Esplais. A l’estiu del 2015, una desena de jugadors de l’Esplais van marxar per fundar l’Empuriabrava-Castelló, que va quedar campió de Quarta. A l’equip d’Albert Albert hi juguen exesplaiencs com Vicens Turró, Gabi i Iñaki Fernández, Àlex Casadevall, Rodri Arroyo, David Robledillo, Eloi Güell o Miguel Fuentes, que es perdrà el duel per sanció. L’Esplais, entrenat per Vasile Dragomir, no té cap exjugador del rival veïnal i va salvar-se a Tercera Catana als despatxos a mig estiu.

Els entrenadors d’ambdós equips intenten treure transcendència al derbi:“És cert que tenim exjugadors de l’Esplais, però tot és molt diferent. El derbi fa gràcia, però ens ho agafem com un partit més”, comenta Albert, mentre que Dragomir considera que “juguem contra un equip més experimentat que el nostre, però nosaltres estem preparats i l’afrontem amb la mateixa actitud que qualsevol altre partit”. Això sí, esperen un duel amb esportivitat “entre dos equips que tenen bones relacions”, afegeix l’extècnic del Porqueres.

Els dos equips es veuran les cares en un bon estat de forma i compartint zona capdavantera, ja que l’Empuriabrava-Castelló és tercer i l’Esplais quart. A més, ho faran amb la moral alta: els d’Albert van remuntar al camp de l’Albons (1-2) a la recta final, amb inferioritat numèrica i amb Jordi Olivet aturant un penal, mentre que els de Dragomir van trencar la ratxa d’imbatibilitat del Bàscara (1-0) amb un solitari gol de Davinson Galarza, exjugador del Col·lectivitat Boliviana.