Tercera victòria consecutiva de l'Olot, que està totalment decidit a tornar com més aviat millor a Segona B. Ahir, els de Ramon Calderé es van endur un derbi històric davant el Figueres, i ho van fer sobre la botzina. Va ser gràcies a un gol del davanter veneçolà dels garrotxins, Sergio Álvarez qui entre rebots, es va desfer de la defensa i del porter per disparar dins l'àrea petita i desencallar l'empat a dos que hi havia en aquell moment. Un gol que va donar la cinquena victòria (3-2) en sis partits a l'equip de la Garrotxa, que continua amb la directa posada. En canvi, el Figueres surt tocat del derbi. La derrota deixa la Unió a només un punt de la zona de descens, amb quatre punts de 18 possibles.

El partit va començar amb un gol molt matiner (3') del jugador de Llançà Hèctor Simon. El migcampista de l'Olot es va inventar un xutàs des de la frontal de l'àrea que el porter del Figueres, Martí Bartrina, no va poder aturar. L'exGirona la va tornar a tenir poc després (10'), però aquest cop sense encert. Quedava tot el partit per jugar, i per tant qualsevol cosa podia passar. Els homes de Chicho van saber reaccionar. Va ser pocs minuts més tard quan Ramon Masó va transformar un penal de Jose a Bonaventura (12'). El partit s'igualava (1-1). Aleshores, l'Olot va reprendre el domini del partit per tornar a posar-se per davant. Primer va ser Marc Mas qui va tenir el segon dels garrotxins, que finalment va acabar arribant de les botes de Sergio Álvarez, que va rematar a la perfecció una centrada d'Alfredo (20'). A continaució ambdós equips van disposar de diverses ocasions per marcar de nou al descans. Al final es va arribar a l'equador del partit amb avantatge dels locals (2-1).

A la represa, Olot i Figueres van continuar oferint bon futbol. Garrotxins i altempordanesos ho van seguir intentant. Xavi Ferrón amb la dreta (53') va estar a un pas d'igualar el matx, cosa que acabaria passant una estona més tard. És cert que l'Olot també hauria pogut fer el tercer i deixar el partit sentenciat. No va ser així. El partit estava més obert que mai, i tot era possible. En tot cas, va ser Moha Chabboura qui va aprofitar una jugada desgraciada de la defensa olotina per tornar a empatar el partit (72?). Es feia justícia i és que fins al moment tots dos equips havien fet mèrits per guanyar.

En un derbi d'alt voltatge, el Figueres va veure com a la recta final del partit (81'), l'assistent de la tribuna va assenyalar un penal de Masó al límit de l'àrea, fet que li va provocar veure la segona targeta groga, i per tant, va deixar la Unió amb un jugador menys. De forma incomprensible, però humana, Marc Mas va enviar la pilota per damunt del travesser. L'error de Mas posava encara més emoció en el desenllaç del derbi.

I vuit minuts més tard (89'), va aparèixer de nou el davanter veneçolà de l'Olot, Sergio Álvarez, per, en una jugada carregada de rebots, fer el seu segon gol de la tarda, i el tercer de l'Olot, que d'aquesta forma aconseguia una valuosa victòria per sumar tres punts més, i ja en són quinze, que mantenen l'Olot segon.