La llegenda nord-americana del golf Arnold Palmer va morir als 87 anys a Pittsburgh (Pennsilvània) per causes que encara es desconeixen, segons va avançar la revista especialitzada "Golf Digest" i va confirmar l'Associació del Golf dels Estats Units (USGA).

"Arnold Palmer va morir als 87 anys. Descansa en pau, Arnie. Per sempre una llegenda en el golf i en la vida", va anunciar la publicació en el seu compte de Twitter.

"Estem profundament entristits per la mort d'Arnold Palmer, el més gran ambaixador del golf, als 87 anys", va escriure poc després la USGA en la mateixa xarxa social, que va recordar els seus moments més destacats.

Palmer va ser hospitalitzat per a preparació d'una cirurgia del cor, segons va explicar al "Washington Post" Doc Griffin, un dels seus assistents més propers, que va dir desconèixer la causa exacta de la seva mort.

Segons el diari local Pittsburgh Post-Gazette Palmer va ingressar el dijous en l'Hospital Presbiteriano del Centro Médico de la Universitat de Pittsburgh per a sotmetre's a exàmens del cor i va morir en el mateix centre.

El carismàtic golfista, que va emergir com a estel de l'esport en els anys cinquanta, està considerat com un dels millors en la història del golf i se li atribueix la seva popularització a través de la televisió.

En 1954, quan tènia 25 anys d'edat, es va proclamar campió amateur dels Estats Units i en 1955 va passar al professionalisme. El 1958 va guanyar el torneig Masters, que va repetir el 1960, 1962 i 1964.

Palmer (Latrobe, Pennsilvània, 1929), que ho va aconseguir tot com a professional, va ser triat "Atleta de la Dècada" en els anys 60. També va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat i la Medalla de Oro Congresional.

A més de convertir-se en el primer golfista que va superar un milió de dòlars, després d'aconseguir el major premi que va guanyar, de 50.000 dòlars.