Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va augmentar ahir el seu avantatge en la classificació provisional del Mundial després del Gran Premi de Motorland Aragó, en el qual Alex Rins (Kalex) va retallar distàncies al francès Johann Zarco (Kalex) en Moto2 i el sud-africà Brad Binder (KTM) es va proclamar matemàticament campió del món de Moto3.

Márquez es va retrobar amb la victòria, que no aconseguia des de Sachsenring (Alemanya) i que a Espanya se li havia negat des de la carrera de la Comunitat Valenciana del 2014 i, a això s'hi ha sumat el rendiment final de Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), que va relegar el seu company d'equip, Valentino Rossi a la tercera posició i d'aquesta manera va augmentar encara més l'avantatge del pilot de Repsol Honda en el Mundial.

Tots els seus rivals sabien que s'havia de frenar Marc Márquez en el moment de la sortida per evitar que s'escapés en solitari i així va ser com Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) primer i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) van aprofitar la seva oportunitat. Però Márquez va treure el seu costat més agressiu i abans d'acabar la primera volta ja havia doblegat Lorenzo i s'havia col·locat darrere de Viñales, al qual va superar al revolt catorze de la segona volta, just després de la sortida del tirabuixó i ja a l'entrada a la recta llarga de Motorland Aragó.

Amb volta ràpida inclosa, el pilot de Repsol Honda ja era líder de la carrera a la segona volta, però un error al començament de la tercera per entrar massa inclinat en una traçada, el va obligar a corregir i aixecar la moto, cosa que van aprofitar tant Maverick Viñales com Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) per superar-lo.

Tot tornava a començar per a Márquez, qui abans d'acabar el cinquè gir superava Dovizioso, tot i que per davant Valentino Rossi feia el mateix amb Jorge Lorenzo i se situava segon, amb rècord de volta ràpida inclòs. Márquez es devia adonar de l'avançament del seu principal rival pel títol Mundial i en el següent gir va superar Lorenzo per evitar que tant Viñales com Rossi es convertissin en inabastables, encara que aleshores tots dos comptaven amb un segon d'avantatge sobre el de Repsol Honda.

Rossi va avançar Viñales en la novena volta, la mateixa en la qual el pilot de Suzuki es va esmunyir a final de recta de meta i es veia superat tant per Marc Márquez com per Jorge Lorenzo. En la dotzena volta Márquez superava Rossi, que va intentar seguir-lo, però una volta ràpida del català en la quinzena va acabar per sentenciar la carrera.

El britànic Sam Lowes (Kalex), per la seva banda, va sumar el seu segon triomf de la temporada en Moto2 per davant d'Alex Márquez (Kalex), que va aconseguir el seu primer podi després d'una fèrria lluita final amb el seu propi company d'equip, Franco Morbidelli.

Alex Rins (Kalex) va tenir l'oportunitat de situar-se líder del Mundial de Moto2 en detriment de Johann Zarco, però al final la sisena plaça del primer i la vuitena del segon va permetre al francès continuar líder amb escassament un punt d'avantatge. En Moto3, Jorge Navarro (Honda) va tornar a guanyar, encara que no va poder fer res per endarrerir que el sud-africà Brad Binder (KTM) es proclamés matemàticament campió de món de Moto3. Binder va donar la cara en tot moment i va lluitar per la victòria per no deixar passar l'oportunitat. Amb el seu segon lloc va tenir premi.