L'ajuntament de Barcelona ha multat amb 2.310 euros els promotors de "Barcelona amb la Selecció", per la concentració que van realitzar el juny passat per veure el partit Itàlia-Espanya de l'Eurocopa al centre de la ciutat, amb la instal·lació d'una pantalla gegant sense permís.

Segons informa avui l'entitat "Barcelona amb la Selecció" en un comunicat, el consistori considera que la instal·lació de la pantalla a la plaça Catalunya és "una infracció greu", tipificada a l'article 48.a) de la Llei 11/2009 de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

D'acord amb el citat article, la sanció corresponent pot oscil·lar de 3.301 a 6.600 euros, però si s'abona en el termini màxim de deu dies s'aplica un descompte del 65% sobre l'import màxim, fet que suposa la quantitat a pagar de 2.310 euros.

El juny passat, la Guàrdia Urbana de Barcelona va aixecar dues actes per les infraccions d'ocupació de la via pública sense permís, en haver col·locat una pantalla gegant a la plaça Catalunya, i per estacionament prohibit d'un camió sobre la plaça en un lloc prohibit.

Un dels promotors de "Barcelona amb la Selecció", que tenia com a objectiu col·locar pantalles gegants al carrer per veure l'equip espanyol de futbol a l'Eurocopa, Manel Hernández, va declarar en aquell moment als periodistes que "si passa alguna cosa, nosaltres assumirem les conseqüències. Posseïm una assegurança de responsabilitat civil, complim la normativa i tenim el permís de concentració de la conselleria d'Interior" de la Generalitat.

L'ajuntament ja va multar aquesta entitat amb 1.300 euros amb anterioritat per no presentar un pla d'autoprotecció, malgrat que havia contractat guàrdies de seguretat.

De fet, les 600 persones que van acudir a la cèntrica plaça barcelonina es van quedar sense poder veure la primera part del partit contra Itàlia per problemes de permisos amb la Guàrdia Urbana.