Després de guanyar-ho absolutament tot en l’àmbit català i de treure el cap en competicions europees, el Club de Futbol Sala Esplais va decidir, a final de la temporada passada, posar punt final al seu trajecte. La retirada per voluntat pròpia dels castellonins -hi havia desgast entre els membres que estiraven del carro- ha deixat un buit en categories altes de la Federació Catalana de Futbol Sala. A més, el descens de propina del Fricafor FS Vilafant de Lliga Nacional Catalana -on compartia grup amb l’Esplais- farà que no hi hagi representants altempordanesos fins a la tercera categoria.

El FS Vilafant havia de competir a Primera Nacional, però després de renovar el projecte amb una plantilla gairebé nova -només han renovat Marcos Revidiego i Fernando- ha preferit fer-ho un esglaó per sota, Primera Territorial, on es trobarà un CFS Cadaqués que també ve d’encadenar un descens.

L’estrena dels dos equips alt­empordanesos serà aquest cap de setmana: el conjunt de Roberto Martínez, que ha iniciat una segona etapa en el club, debutarà aquest dissabte (16 h) a casa, davant l’Hostalriquenc B, amb les novetats destacades de David Garcia, Pedro i Karim. Per la seva part, el Cadaqués de Juanjo Fernández rebrà la visita del Blanesport aquest diumenge (17 h) amb el porter Mark Caminada com a única alta.

A Segona, el Roses i toc local a l'AS Perpinyà

A una categoria per sota, Segona Territorial, el Sala Roses Team 14 engegarà el seu segon any de vida aquest dissabte (16.30 h) a la pista del Tossa. A més de l'equip rosinc, a Segona Territorial hi haurà representació altempordanesa a través de l’AS Perpinyà. A l’equip nordcatalà, hi juga el figuerenc Bruno Joliveau, que és alhora tresorer del club. Joliveau, de 30 anys, havia militat en el FS Empuriabrava i en els equips de futbol-11 del Llers i del Base Roses. L’AS Perpinyà ha jugat amistosos a Cadaqués (4-4) i a Vilafant (8-5).