L'Escala 76-70 Sant Celoni. El sènior A masculí de l’Escala va iniciar la temporada de Segona Catalana amb una victòria davant el Sant Celoni en un partit ajustat que no es va decantar fins als últims minuts. En el 38, el marcador era d’empat (69-69), però els d’Albert Clopés es van mostrar més encertats després d’estar liderats al damunt de la pista per l’ex de l’Adepaf Gerard Alonso. Per a l’Escala, es va estrenar en partit oficial Miquel Soler, nou fitxatge.

Vilafant 72-65 Garrotxa Santjoanenc. Estrena triomfal del sènior masculí del Vilafant a Tercera Catalana a la seva pista davant el Garrotxa Santjoanenc, en un partit que, després d’alternances i de domini per part d’un i altre bàndol, es va decantar a favor del conjunt de Bru Rovira i Ful de Alcaraz. Els vilafantencs han tingut les baixes de Gerard Fita, Albert Quintana i Àlex Ripoll aquest estiu.

Escolàpies 71-62 Farners B. A Tercer Territorial A, l'Escolàpies va començar amb millor peu que temporades anteriors tot assolint la primera victòria ben aviat, davant el Farners B, en un partit en què va destacar Jacint Romero, sobretot en el darrer quart, i en què es va acomiadar David Porras, que marxa a estudiar a l’estranger. Esteve Dorca i Jordi Orduña, fitxats de l’Escala, van tenir els seus primers minut a l’Escolàpies. D'altra banda, el segon equip de l’Escala va començar la temporada amb mal peu, perdent clarament a casa davant el Fontcoberta (57-79).

Roses 60-64 Adepaf sots25. En un final a cara o creu, l’Adepaf va obtenir el primer triomf en sots-25 -el curs passat, ho feia com a sènior- a la pista del Roses. Els costaners van començar forts, mentre que els de Jordi Marull van anar creixent a mesura que passaven els minuts, ajudats pels júniors Albert Mir, Eduard Casellas i Martí Rovira, i pel cadet Pol Darnés.

Vilafant 62-52 Castelló. L’equip sots-25 del Vilafant, que igual que el Castelló estrenava categoria, es va imposar en un dels derbis locals en un duel travat i mancat de ritme.

Les noies comencen aquest cap de setmana

Després del torn dels sèniors masculins, aquest cap de setmana començaran els tres conjunts femenins de la comarca. Per una part, a Segona Catalana el Bàsquet Vilafant debutarà aquest diumenge (16 h) davant el Calella, on l’entrenador Pepe Socorro podria fer debutar les nouvingudes Joana Morató, Sara Ferrer i Ari Julià. A una categoria per sota, Tercera, l’Escala de Susi Martí i Pau Esponellà s’estrenarà aquest dissabte (19.30 h) a la pista del Salt.

El tercer representant femení és l’Escolàpies, que ha recuperat l’equip i que competirà en sots-25. El primer partit per a les noies entrenades per Laia Clos serà aquest dissabte (17.30 h) en el pavelló vell davant el Farners. Les absències destacades d’enguany són les retirades del Roses -Segona Catalana- i de l’Adepaf -Tercera.