L'Espanyol es va veure superat pel Reial Madrid en un matx en què James, amb un gran gol, i Benzema van firmar un nou triomf per al conjunt blanc, el setzè consecutiu en lliga, que serveix per igualar el rècord del Barça de ?Guardiola.

L'equip blanc, sense Cristiano ni Bale, va sobreposar-se a un Espanyol valent a Cornellà i que va dominar l'inici de l'enfrontament. Un duel que va començar amb tensió entre els dos conjunts: Sergio Ramos va veure targeta groga als tres minuts per una dura entrada a Baptistao. Un llançament creuat de Lucas Vázquez i una rematada de cap de Ramos a la sortida d'un córner van ser les aproximacions més perilloses dels de Zidane en els minuts inicials.

La nota negativa de l'Espanyol va ser la lesió de l'extrem Piatti, que va ser substituït per Álvaro Vázquez. Un fet que va marcar el desenvolupament del partit per als blanc-i-blaus. Tot i així, l'Espanyol va disposar d'una gran ocasió per avançar-se en el marcador en un mà a mà entre Baptistao i Casilla en uns minuts en què el partit ha perdut el control per part dels dos equips.

L'Espanyol mostrava un joc de toc per plantar-se a l'àrea rival sense excessius problemes, si bé no generava grans ocasions de perill. La gran prova d'això era l'escassa presència de Modric en el joc del conjunt blanc durant el transcurs del matx.

La lesió de Piatti no seria la única del partit, ja que Zidane va patir la baixa de Casemiro als vint minuts de joc, i en el seu lloc va entrar Kroos. Passaven els minuts, però el Madrid es mostrava sense idees i sense connexió entre les diverses línies. Benzema encara no havia fet cap xut a porteria en laprimera mitja hora de joc mentre l'Espanyol generava una sensació de domini i perill superior.

Els blancs, però, amb una genialitat de Modric, que va avançar entre línies amb excessiva facilitat, va posar la por al cos al conjunt dirigit per Quique Sánchez Flores. A continuació, un gol anul·lat a Benzema per fora de joc va servir per avisar del potencial del Madrid.

Va ser James, titular en lliga més de tres mesos després qui va aprofitar una passada de Kroos per marxar dels defenses blanc-i-blaus per tal d'avançar el Madrid en el marcador amb un xut que va entrar tocant el pal llarg i va fer inútil l'estirada de Diego López. Amb aquest resultat es va arribar al descans (0-1).

A la represa l'Espanyol va mantenir la seva aposta per buscar el gol amb les centrades laterals, però la defensa blanca es mostrava molt sòlida. El Madrid sabia que podia tancar el partit en un contraatac i ho va demostrar Benzema, amb un control i una mitja volta que va finalitzar amb una volea que va aturar Diego López.

El partit era un anar i venir entre els dos conjunts, amb un Espanyol que disposava d'ocasions per empatar. Al minut 70, però, una jugada col·lectiva entre Lucas Vázquez i Carvajal i el primer va centrar una pilota a l'àrea perquè el francès disparés en una rematada contundent que suposava el 0-2 definitiu.L'Espanyol va disposar d'una ocasió de Caicedo per retallar distàncies però el Madrid va saber gestionar perfectament per tenir un final de partit plàcid i sumar així una nova victòria que manté els blancs líders i invictes en lliga, amb 12 punts.