La caldera que va instal·lar l´afició alberenca en el pavelló de la Jonquera va ajudar, ara fa quatre mesos, a pujar el sènior masculí del Club Patí Jonquerenc d´hoquei patins a Primera Catalana, en un duel d´infart a cara o creu davant el Masies de Voltregà. Aquest era un objectiu que s´havia marcat l´entitat des de feia dos anys i el va assolir tot igualant la categoria on ja s´ha estabilitzat el sènior femení.

Ambdós conjunts debutaran a la lliga aquest dissabte sota la batuta del mateix entrenador, el blanenc Quim Parrillas, que ocupa els llocs deixats per Marc Comalat -fitxat per l´Arenys de Munt, el club del seu poble- i Marcel Carreras, que als seus 40 anys seguirà vinculat amb el club com a jugador, una temporada més, del sènior, del qual és capità.

Set jugadors de casa

Els nois, sota el patrocini del Red Tortuga, s´estrenaran a la tercera categoria a casa (19.30 h) davant el Vilassar -un dels favorits després de quedar tercer- amb una plantilla retocada per evitar patiments. D´entre les altes, destaca la figura d´Àlex Soldevila, pitxitxi de Segona Catalana el curs passat amb el Masies de Voltregà i autor d´un trio de gols a la pista del Jonquerenc el dia de l´ascens local. A més, després de l´adéu de Gerard Parrillas -fill del nou tècnic del Jonquerenc- la porteria serà ocupada amb garanties per Jeroni Valentí, ex del Palafrugell.

D´entre les renovacions, cal destacar la d´Aniol Casaponsa, conegut com a Xapi, i una de les peces claus en la consecució de l´ascens. A més d´El Mag de Salt, continuen homes de la casa com el mateix Carreras, Ricart, Lucas, Brugat, Jordi, Cristofer o Sebi.

Per contra, a la baixa de Parri, s´hi afegeixen Àlex Díaz, també fitxat pel Breda, Marc Armero, que provarà al Montreux suís, Joan Castañé i Guille. "Tenim la plantilla ben coberta i la clau serà com a locals; és una pista bastant complicada per als rivals", explica Parrillas, que té com a objectiu "la permanència, però sense renunciar a res".

Judith Carreras, baixa sensible

La posada en escena de les noies serà abans dels nois (18 h), en el pavelló jonquerenc, davant el Sant Cugat. "És el primer cop que entreno un equip femení, és un conjunt bastant complet i l´objectiu també és la salvació", afegeix Parrillas, entrenador amb passat a l´Arenys, Blanes, Tordera, Cassanenc i Lloret.

La supressió del segon equip, que competia a Segona Catalana, permetrà tenir un bloc que no ha tingut cap retoc forà i que serà liderat per Ariadna Cabezas, amb experiència a OK Lliga amb el Girona. Per contra, una de les altres puntals, Judith Carreras, plega per entrenar el Girona femení, equip de Nacional que ja va agafar-lo al final del curs passat al costat de Cabezas mateix.