El Barcelona va tancar la setmana amb una altra golejada, en aquesta ocasió en la seva visita al camp del Leganés, ahir, a l'hora del vermut. Els blaugranes consumen de manera contundent la seva setmana de redempció després de caure contra l'Alabès i de golejar amb duresa el Celtic a la Lliga de Campions. Els homes de Luis Enrique van fer el mateix a Butarque en un matx pràctic (1-5).

Una vegada més Luis Enrique va apostar per les rotacions en el seu onze inicial. A la baixa coneguda de Busquets al mig del camp s'hi va sumar la de Sergi Roberto, que va iniciar el duel des de la banqueta. Aquestes dues absències van afavorir una modificació del dibuix tàctic amb una defensa formada per Piqué, Mascherano i Umtiti.

Aquest experiment tenia un cert risc davant un rival que estava disposat a donar-ho tot des de l'inici sense preocupar-se per les conseqüències que això podria suposar. El Leganés ho va demostrar proposant una pressió alta que dificultava la sortida de pilota visitant amb l'objectiu de marcar un gol matiner que els permetés tancar-se al darrere i resistir.

Jugadors com Neymar o Iniesta no es trobaven còmodes en la conducció i les pèrdues provocaven ràpids contraatacs del Leganés, que generava el perill pels extrems i trobava en Gabriel l'home canalitzador del joc d'atac. De fet, una centrada seva la va rematar de cap Medjani per damunt del travesser. El Leganés resistia, res feia pensar que el desenllaç fos el que hi va haver ja que la defensa blaugrana no podia contactar amb els migcampistes, i aquests tenien problemes per trobar els davanters.

Uns maldecaps que van durar quinze minuts, fins al punt que Suárez va trobar espais al seu davant i això li va permetre marxar amb potència i servir la primera diana del matx a Leo Messi. D'aquesta manera, a l'argentí només li falta marcar al Las Palmas entre els equips actuals de primera.

Amb el marcador a favor i un Leganés seguint intentant-ho el Barcelona va començar a trobar-se còmode sobre la gespa de Butarque. Insua va obligar Serantes a lluir-se en una pilota desviada. Els locals, però, no van poder aturar les ganes dels blaugranes, que a la mitja hora de joc van marcar el segon gol. Messi va caçar una pilota morta i va anar sortejant rivals des de la mitja lluna fins a plantar-se sol davant el porter Serantes, que no va poder evitar el regal de l'argentí cap a Suárez, tot el contrari que en el primer gol.

Tot i el domini del Barcelona, els locals no van renunciar a l'atac i van posar a prova Ter Stegen en més d'una ocasió. En la més clara, el porter alemany en primera instància i després Umtiti, des de terra, van salvar el primer del Leganés. Del trident només li faltava per marcar Neymar i el brasiler va complir amb el seu rol. Ho va fer a la vora del descans en què de nou Suárez, vestit d'assistent li va regalar el 0-3. El temps de descans va suposar un punt i seguit dels primers quaranta-cinc minuts.

El Barcelona va aprofitar els espais que li oferia el Leganés, voluntariós per generar altra vegada perill sobre la porteria defensada per Ter Stegen amb una acció de Koné, pretés pel Girona aquest estiu. En una de les aproximacions dels blaugranes Neymar va tornar a marxar per velocitat i Bustinza li va fer penal. Una pena màxima que es va encarregar de transformar des dels onze metres Leo Messi al minut 55.

A partir d'aquest moment, el proper partit del Barça davant l'Atlètic es va notar des de la banqueta amb els canvis de jugadors. Alcácer va reemplaçar Suárez, Arda Turan a Rakitic i Denis a Iniesta. Aquest darrer va arribar poc després del gran gol de la tarda, obra de Rafinha amb un xut de rosca imparable des de la frontal i en direcció a l'esquadra. Un minut abans, l'àrbitre havia anul·lat el primer gol d'Alcácer.

Una golejada que només va ser maquillada per un gol de falta directa de Gabriel en el tram final i que va servir per tancar una golejada en la primera visita del Barcelona a Butarque. El tècnic dels madrilenys va deixar fora de la convocatòria l'exjugador del Girona Timor.

"Sabíem que era difícil, però hem sortit des d'un principi a donar-ho tot, i marxem a casa amb una molt bona i important victòria, assegurava un satisfet Jordi Alba al final del matx. Per la seva part, el lateral dret del Leganés Víctor Díaz mostrava la seva resignació: "Els primers 20 minuts l'equip ha estat molt bé però amb el que té a dalt el Barça, i als espais, són molt bons".