El Barcelona ha consumat de manera contundent la seva setmana de redempció després de caure contra l'Alabès i, després de castigar amb duresa el Celtic en Champions, ha fet el mateix amb el Leganés en la seva visita a Butarque (1-5).

Una vegada més Luis Enrique ha apostat per les rotacions en la seva onze inicial. A l'absència ja coneguda de Busquets al centre del camp s'hi ha sumat la de Sergi Roberto. Ambdues circumstàncies han propiciat una modificació de dibuix amb defensa de tres composta per Piqué, Mascherano i Umtiti.

L'experiment tenia una mica de gosadia davant un rival que estava disposat a mossegar des de l'arrencada sense preocupar-li les conseqüències. Sense cap mena de complexe, els blanquiblaus han apostat per una pressió alta que dificultava la sortida de pilota visitant. La idea, marcar un gol matiner i resistir.

Homes com Neymar i Iniesta no es trobaven còmodes en la conducció i a les pèrdues els seguien ràpids contraatacs del Leganés, que portava perill pels extrems i trobava en Gabriel al canalitzador del joc d'atac. Un centre seu el va rematar de cap Medjani per sobre del travesser.

Feia falta algú que encengués la llum del Barcelona i en aquesta ocasió es van encarregar de fer-ho Messi i Suárez. No havien avisat, no havien intimidat, però van aparèixer per reinventar el relat dels fets. Als quinze minuts l'argentí va baixar fins a camp propi per enviar de primeres una passada en profunditat a l'uruguaià. Van iniciar llavors els dos una carrera desbocada en paral·lel que va acabar a l'àrea, amb el primer empenyent a la xarxa l'assistència del segon.

Ja amb la tranquil·litat d'anar per davant i amb els amfitrions disposats a seguir intentant-ho, l'equip va començar a trobar-se còmode. Insua va obligar al lluïment del seu company Serantes en una pilota desviada mentre que Suárez i Messi van tornar a trobar-se.

Va ser a la mitja hora. Una pilota morta la va caçar el 'deu' i a l'ombra de la mitja lluna va ser sortejant contraris fins a plantar-se front Serantes. Davant la tesitura d'acabar ell l'acció o regalar-li el tant a Suárez, va triar la segona.

Faltava Neymar per marcar en l'anomenada 'MSN' i complir amb el seu paper. Ho ha fet abans del descans quan ha posat el fermall a una jugada que, de nou, havia començat amb la combinació dels seus dos companys d'atac. Tot sentenciat, malgrat la qual cosa la graderia va acomiadar als seus a l'intermedi cridant 'Llega, Llega'.

De tornada al verd els 'pepineros' han sortit de nou voluntariosos i Koné ha posat a prova a Ter Stegen. Menys han necessitat els blaugranes per augmentar el compte. En el seu primer acostament Bustinza va derrocar clarament a Neymar a l'àrea. Messi ha transformat amb encert el penal.

A partir d'aquest moment des de la banqueta s'ha començat a mirar de reüll al partit contra l'Atlètic. Alcàsser ha reemplaçat Suárez, ArdaTuran a Rakitic i Denis a Iniesta. Aquest últim canvi ha arribat poc després del golàs de la tarda, a càrrec de Rafinha amb un xut imparable des de la frontal amb destinació a l'esquadra.

Fins al final, els de Garitano han buscat amb orgull la diana de l'honor i aquesta ha acabat arribant quan quedaven deu minuts gràcies a un impecable llançament de falta de Gabriel. Ha sigut el colofó a una jornada ja històrica, la primera en la qual el Barcelona ha trepitjat Butaque.