Amb el Conquero enfilant la via judicial per denunciar la seva exclusió de la Lliga, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha mogut fitxa aquesta setmana convidant l'Spar Citylift Girona a jugar la Supercopa com a rival del Perfumerías Avenida. L'equip castellà, campió de Lliga, havia de jugar la Supercopa contra el Conquero, guanyador de la Copa el passat febrer a Sant Sebastià, el dissabte 24 de setembre al Würzburg de Salamanca. Ara, després de la desaparició de l'equip de Huelva, el rival serà l'Spar Citylift Girona, en el primer duel de la temporada entre els dos grans equips del bàsquet femení estatal i el primer assalt entre Miguel Ángel Ortega i Eric Suris. Una batalla que està predestinada a repetir-se sovint al llarg de la temporada, però que, de moment, no serà fàcil que sigui ja real en aquesta Supercopa que la FEB ha decidit que juguin Avenida i Uni perquè que els dos clubs no es posen d'acord en una data per jugar-la. I no serà fàcil que s'hi posin.

A Salamanca la voldrien jugar el 21 o el 23 de setembre, però l'Uni ja té un parell de compromisos aquella setmana i proposa endarrerir la Supercopa fins a un dels dos dimecres següents. Sense entesa entre clubs, la pilota tornarà ara a mans de la FEB, que haurà de provocar un acord o, per contra, buscar un altre relleu per al Conquero que no sigui l'Spar Citylift Girona. Esportivament, el Gipuzkoa hi aspiraria per la seva condició de semifinalista de la Copa que va guanyar el conjunt andalús o, més forçat, el Mann Filter per la seva quarta posició final a la Lliga. «Som els actuals campions de la Supercopa i volem defensar el nostre títol», explicava ahir el president de l'Spar Citylift Girona, Llorenç Biargé, qui assegurava que «hem plantejat alternatives de dies» en referència al darrer dimecres de setembre i el primer d'octubre.

Al llarg de l'estiu, i davant les notícies que el Conquero podria ser exclòs, l'Uni ja havia explicat a la FEB que no tindrien problema per jugar la Supercopa però que la data programada, dissabte 24 de setembre, era impossible perquè l'endemà l'Spar Citylift Girona té la final de la Lliga Catalana contra el Cadí a la Seu d'Urgell. Jugar-se un títol dissabte a Salamanca i diumenge a la Seu és inviable i, per això, la data del 24 de setembre està definitivament descartada. També per Perfumerías Avenida, que ahir va anunciar que aquell dia jugarà un amistós contra el Celta de Vigo, un equip de Lliga Femenina-2).

Fora el 24 de setembre, Uni i Avenida han intentat trobar una nova data sense aconseguir-ho. A Salamanca la prioritat és que la Supercopa es jugui abans de l'inici de Lliga, previst per al dimecres 28 de setembre, però no poden aquest cap de setmana, perquè tenen la Copa de Castella-i-Lleó, i les seves propostes del dimecres 21 o el divendres 23 de setembre no tenen el vistiplau de l'Uni. El dia 21 l'Spar Citylift Girona s'ha compromès a jugar un partit contra el Sant Adrià a l'Arboç per inaugurar el pavelló de la localitat tarragonina; mentre que el club gironí no vol haver de viatjar el dia 23 a Salamanca i el 25 a la Seu. Com a alternativa, l'Uni proposava els dimecres 28 de setembre (ajornat el corresponent partits de Lliga) o el 5 d'octubre. Dues opcions que no agraden a la gent de Perfumerías Avenida.