16 de setembre de 2016
16.09.2016
40 Años
40 Años

Kilian Jornet ajorna el somni de conquerir l'Everest

Les males condicions meteorològiques en el tram final de l'expedició els han impedit poder realitzar la temptativa

16.09.2016 | 06:30
Kilian Jornet ajorna el somni de conquerir l'Everest

Kilian Jornet torna de l´Everest sense haver pogut culminar l´ascens a la muntanya més alta del món. Les males condicions meteorològiques en el tram final de l´expedició els han impedit poder realitzar la temptativa d´ascens de la cara nord de l´Everest.

Segons explicava Jornet: "Les primeres setmanes vam estar aclimatant molt bé i amb bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar preparats per preparar la temptativa el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament hi havia molt perill d´allaus i ens era impossible poder pujar en condicions de seguretat òptimes".

Tot i la impossibilitat de dur a terme el repte, Jornet està satisfet amb l´experiència. "Hi ha una mica de frustració perquè estem ben aclimatats i les sensacions són bones, però suposava exposar-se massa si ho intentàvem. De totes maneres estem contents perquè ha estat una experiència molt positiva on hem après molt. Estar sols a l´Everest és una cosa increïble ja que no hi havia cap altra expedició. Ara tornarem a casa, per recuperar i plantejar-nos el futur. Crec que sí que tornarem, segurament canviarem algunes coses però ens enduem una gran experiència i un bon aprenentatge per a la propera".

Així, després d´haver estat tres setmanes al camp base de la cara nord de l´Everest (6.000m) aclimatant i preparant-se per intentar el repte d'ascens a la muntanya més alta del món, Jornet i l´equip de Summits of My Life ajornen el repte de l´Everest per a una nova campanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook