Kilian Jornet torna de l´Everest sense haver pogut culminar l´ascens a la muntanya més alta del món. Les males condicions meteorològiques en el tram final de l´expedició els han impedit poder realitzar la temptativa d´ascens de la cara nord de l´Everest.

Segons explicava Jornet: "Les primeres setmanes vam estar aclimatant molt bé i amb bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar preparats per preparar la temptativa el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament hi havia molt perill d´allaus i ens era impossible poder pujar en condicions de seguretat òptimes".

Tot i la impossibilitat de dur a terme el repte, Jornet està satisfet amb l´experiència. "Hi ha una mica de frustració perquè estem ben aclimatats i les sensacions són bones, però suposava exposar-se massa si ho intentàvem. De totes maneres estem contents perquè ha estat una experiència molt positiva on hem après molt. Estar sols a l´Everest és una cosa increïble ja que no hi havia cap altra expedició. Ara tornarem a casa, per recuperar i plantejar-nos el futur. Crec que sí que tornarem, segurament canviarem algunes coses però ens enduem una gran experiència i un bon aprenentatge per a la propera".

Així, després d´haver estat tres setmanes al camp base de la cara nord de l´Everest (6.000m) aclimatant i preparant-se per intentar el repte d'ascens a la muntanya més alta del món, Jornet i l´equip de Summits of My Life ajornen el repte de l´Everest per a una nova campanya.