Les grades del Camp Nou s'han tornat a omplir aquesta nit d'estelades -30.000 d'elles repartides a l'exterior de l'estadi per voluntaris de quatre entitats sobiranistes- en resposta a les sancions que la UEFA ha imposat al club blaugrana per l'exhibició de banderes independentistes.

Una part majoritària del públic que ha assistit al partit de la Lliga de Campions entre el Barcelona i el Celtic Glasgow ha dedicat, a més, una sonora xiulada a l'himne de la màxima competició europea i en acabar la música han entonat càntics d'"Independència!".

A més, s'ha desplegat una pancarta en un dels laterals del Camp Nou amb el missatge "Welcome to Catalonia" ("Benvinguts a Catalunya") acompanyada de les banderes d'Escòcia i Irlanda, recordant l'ascendència del Celtic Glasgow.

En el minut 17 i 14 segons, com ja és habitual els últims anys, part dels aficionats han tornat a cridar "Independència!" i han desplegat, de nou, les banderes independentistes.

Després que l'exhibició d'estelades s'hagi produït històricament al Camp Nou i en grans finals europees pels aficionats barcelonistes sense cap tipus d'incidències, la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per aquest motiu a la final de la Champions del 2015 que es va disputar a Berlín.

Malgrat els recursos presentats i al diàleg que es va obrir entre les dues institucions durant la temporada passada, la UEFA va sancionar novament el club català amb 150.000 euros per l'exhibició d'aquestes banderes en els partits de la Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que va ser recorreguda davant els tribunals per l'associació de juristes Drets.

Si bé la distribució de les banderes no ha estat impulsada pel club blaugrana, els presidents de tres de les quatre entitats sobiranistes Jordi Sánchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Xavier Vinyals (Plataforma Proseleccions Catalans) han presenciat el partit des de la zona noble del Camp Nou per invitació de la junta directiva blaugrana.