Quatre atletes que competeixen en els Jocs Paralímpics de Rio haurien estat campions olímpics en la prova de 1.500 metres si haguessin participat en els Jocs Olímpics del passat mes d'agost.

El corredor algerià Abdellatif Baka, que competeix en 1.500 metres en la categoria T13 de discapacitats visuals més lleu, va aconseguir l'or amb un temps millor que el que va aconseguir l'atleta nord-americà Mathew Centrowitz a la olímpiada de Rio.

Baka, que va aconseguir el rècord del món, es va imposar en la final dels 1.500 metres paralímpics, classe T13, amb un temps de 3: 48.29, mentre que el de Centrowitz va ser de 3: 50.00.

Aquest temps del corredor sense discapacitat nord-americà també ho van millorar altres tres paralímpics més de la sèrie que va guanyar Baka. L'etíop Tamiru Demisse (3: 48.49), el kenyà Henry Kirwa (3: 49.59) i l'algerià Fouad Baka (3: 49.84), que va ser quart.