L'equip peraladenc va superar el Figueres en el derbi altempordanès de la jornada (4-0), en un partit en què els locals van anotar dos gols a cada part i l'expulsió del figuerenc Moha al límit del descans va deixar estabornits els de Chicho, que segueixen sense conèixer la victòria en aquestes primeres quatre jornades de Tercera Divisió.

De fet, ben d'hora, al minut 9, el Peralada va deixar clares les seves intencions i el perquè d'aquest inici tan espectacular de competició. El seu home de referència, David Corominas, va anotar el primer gol de l'enfrontament després d'una assistència de Keita. Els blanc-i-verds començaven amb força davant un Figueres que buscava la primera victòria de la temporada.

A mesura que anaven passant els minuts, la Unió es va treure la son de les orelles i guanyava metres, mentre que el Peralada seguia mantenint el partit igualat i gaudia de les millors aproximacions a la porteria rival.

Després d'algunes arribades perilloses per part de l'equip de Chicho, el Peralada va avisar amb un xut de Javi Sánchez que va sortir fora per poc. Va ser el preludi del segon gol. Precisament el mateix futbolista va assistir a Pablo Carbonell, que després d'un bon control va fusellar per baix Gallego. Aquest gol va fer molt mal al Figueres que, a més, va veure com expulsaven a Moha amb vermella directa per una presumpta agressió assenyalada per l'assistent.

A la represa, el Peralada va ser totalment superior als de Vilatenim. Dominant l'esfèric i arribant amb perill, els d'Arnau Sala van estar a punt de fer el tercer en tres ocasions abans que arribés la sentència. Aquesta va ser obra de David Serrano, al minut 79, definint després d'una bona acció personal.

Just quatre minuts després, era Draman Konaré qui posava la cirereta al pastís amb el quart gol després de marxar amb velocitat dels seus defensors. Victòria sense pal·liatius del Peralada i molt a millorar per al Figueres durant aquests propers dies. Tots dos equips van tornar cap a casa amb sensacions ben diferents. Els xampanyers, líders en solitari després de quatre victòries en quatre partits i demostrant que tenen molt bon joc i també facilitats per veure porterira. Els figuerencs, amb molt marge de millora i ja amb una mica d'urgència per aconseguir una revitalitzadora primera victòria de la temporada.