El Peralada va consolidar el lideratge de Tercera Divisió el dissabte al vespre després de sumar el quart triomf en quatre partits (4-0) davant el Figueres, en un dels derbis altempordanesos de la temporada. Dos gols de Coro i Carbonell i l'expulsió de Moha a la primera meitat van permetre als xampanyers acabar jugant a plaer davant un equip figuerenc que, amb quadre, desconeix el triomf després de quatre jornades.

Els figuerencs tenien les baixes per lesió de Pedro, Cunill, Grau i Quimo i per sanció de Ferrón. Aquest fet, va obligar Chicho, tècnic unionista, a recol·locar Venzal a l'eix central al costat de Romero, a Varese a canviar de lateral -l'esquerre pel dret- i a Ritxi a aproximar-se al centre del camp. Els peraladencs, per la seva part, no podien comptar amb la seva perla, el juvenil Sergi Álamo, operat d'una ruptura del peronè, però recuperaven Gianni sota els pals després d'anar convocat amb el Girona i el davanter Keita després d'un partit sancionat. Tanmateix, en el lateral dret debutava l'escalenc Pau Ribas, fitxat aquest estiu de l'Escala, de Primera Catalana.

L'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí va sortir amb la idea clara de dominar i després d'un avís de Keita amb un tir massa creuat va arribar l'1-0, al minut 9. Una assistència mil·limetrada de l'ex del Huelva pel centre de la defensa la va aprofitar, amb tota la tranquil·litat del món, Coro, que va tenir temps per pensar per on batre Gallego.

Els visitants, que buscaven Revert, Casanova i Moha en atac, van veure com l'àrbitre els anul·lava un gol per un suposat fora de joc en una acció de Romero a la sortida d'un córner. Els dos tècnics canviaven els extrems de banda per buscar més perill -Javi Sánchez per Serrano, en el bàndol local, i Moha i Torque, en el visitant- abans que hi hagués dues jugades clau al límit del descans.

Per una part, el Peralada va encarrilar la victòria amb un gol de Pablo Carbonell, lateral esquerre fitxat de l'Alabès B que es va plantar a dins l'àrea després de combinar amb Javi Sánchez. I pocs segons després, la situació s'agreujava pel Figueres després que Moha Chabboura rebés la targeta vermella directa per, segons l'àrbitre assistent, una agressió a un rival.

La segona part va tenir poca història, amb els verd-i-blancs controlant el partit i els blanc-i-blaus intentant-ho tímidament amb inferioritat numèrica. Keita, un perill constant, va tenir una doble acció molt clara per sentenciar amb el 3-0 abans que etzibés un cacau llunyà rebutjat entre Gallego i el travesser. El Figueres, mentrestant, va avisar amb un xut de Bona desviat per Gianni a córner.

El líder, però, es va deixar de concessions i va arrodonir el triomf amb dues accions de Serrano i de Konaré, un relleu de garanties de Keita. El Peralada seguirà primer en solitari una setmana més abans de jugar el cap de setmana que ve al camp de la Pobla de Mafumet mentre que el Figueres, amb urgències, buscarà el primer triomf del curs davant el Vilafranca.

PERALADA: Gianni, Pau Ribas (Chele, 80'), Pablo Carbonell, Vallho, Estellés, Víctor Alonso (Marc Carbó, 74'), Javi Sánchez, Djak Traoré, Keita (Konaré, 65'), Coro i Serrano.

FIGUERES: Gallego, Varese (Ian Vila, 55'), Ramon Masó, Cristian Venzal, Romero, Maik Molist, Torque (Pep Chavarría, 80'), Ritxi Mercader, Javi Revert, Moha Chabboura i Casanova (Bonaventura, 63').

GOLS: 1-0, Coro (9'); 2-0, Carbonell (43'); 3-0, Serrano (79'); 4-0, Konaré (83').

ÀRBITRE: Brull Acerete. Targeta groga als locals Víctor Alonso, Traoré i Carbó i als visitants Masó, Ian i Bona. Targeta vermella al visitant Moha (45').