La segona sessió classificatòria de MotoGP al Gran Premi Octo de la Gran Bretanya s'ha disputat amb unes condicions complicades. Una forta pluja ha caracteritzat la sessió, que s'ha iniciat amb 17'2º C de temperatura ambient i 17'4º C de temperatura sobre l'asfalt.

En aquestes condicions el més ràpid ha estat Cal Crutchlow (LCR Honda). El britànic ha signat un temps de 2'19.265 per aconseguir la tercera pole de la seva trajectòria en MotoGP. Crutchlow no aconseguia la pole des del GP de la República Txeca de 2013 quan era pilot de l'equip Monster Yamaha Tech 3. El britànic, guanyador de la carrera a Brno de fa dues setmanes, aconsegueix la primera pole de la temporada i estarà en primera línia de graella per primera vegada des del GP d'Austràlia de 2014.

A menys d'un segon de Crutchlow ha acabat Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) amb un registre de 2'20.263. L'italià torna a la primera línia de graella després de la seva absència en l'últim GP de la República Txeca. La temporada passada Rossi aconseguia la quarta plaça de la graella i es feia amb el triomf final.

En tercera posició ha finalitzat Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar). El pilot de Suzuki ha demostrat durant tot el cap de setmana que té bon ritme i ho ha confirmat amb un lloc a primera línia de graella, cosa que no aconseguia des del GP d'Itàlia.

En segona línia està Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) en quarta posició, Marc Márquez (Repsol Honda Team) que ha caigut al revolt 1 del traçat quan restaven dos minuts per concloure la sessió i Eugene Laverty (PULL & BEAR Aspar Ducati Team), que ha disputat la Q2 després d'acabar en primera posició a la Q1 i ha patit una caiguda en l'últim gir de la sessió.

Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich), Andrea Iannone (Ducati Team) i Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) componen la tercera línia de graella.

Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), que ha accedit a la Q2 després de passar per la Q1, ha patit una caiguda en el revolt 17 i ha acabat desè segon. Andrea Dovizioso (Ducati Team), que ha caigut al revolt 15, ha estat desè.