L'Ajuntament de Girona va acollir ahir la presentació de la cursa de bicicleta de muntanya «LaTramun», que enguany celebra la seva divuitena edició i ho farà amb una novetat molt significativa: la prova passa de ser regional a internacional, reconeguda per la Unió Ciclista Internacional (UCI). Això vol dir que serà puntuable pel rànquing mundial, fet que ha cridat l'atenció, entre d'altres, al campió del món de gran fons o el campió d'Alemanya de BTT, que ja han confirmat la seva presència a la competició. La gran novetat aquesta temporada és que per primera vegada la cursa acabarà a la ciutat de Girona.

Es vol donar a conèixer el territori gironí des del seu punt de sortida, Hostalets d'en Bas, fins a l'arribada, recorrent els corriols de la Garrotxa i el Gironès. En total, un desnivell positiu de 2.100 metres i un descens de 2.400 metres per una competició on participaran 500 ciclistes. També se celebraran activitats complementàries, com «LaTramun 30», una prova de 32 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 1.100 metres i un descens acumulat de 1.350 metres.

A més, també hi haurà «LaTramunkids», per als més joves, amb un circuit de 2 quilòmetres. També hi haurà un campus esportiu per a nens i nenes i una zona d'exposició i test de biciletes.