El campió va iniciar la defensa del títol amb una contundent victòria (6-2) davant el Betis al Camp Nou, un escenari que Leo Messi va convertir ahir a la tarda en el lloc del seu esbarjo per divertir el públic i divertir-se ell mateix golejant i assistint als seus companys, entre ells Luis Suárez, autor del primer triplet de la temporada. La versió més lúdica de l'astre argentí, a qui es va veure gaudir com un nen, va aparèixer des dels primers compassos del partit, i al Barça se li va posar el duel ràpidament de cara. Tan aviat com el crac de Rosario va entrar en contacte amb la pilota.

Als sis minuts, Messi va fer un dels seus mil·limètrics canvis de joc per a Jordi Alba, que va entrar com un punyal pel carril esquerre i va controlar la pilota per cedir-la enrere a Arda Turan. El turc, que sembla un altre en aquesta arrencada de curs després d'una primera temporada grisa com a blaugrana, va posar l'1-0 amb un toc subtil que va desconcertar Adan i sense que un defensa andalús pogués rebutjar la pilota sobre la línia de gol.

Messi va repetir l'operació poc després, però aquest cop Luis Suárez no va poder connectar la passada de Jordi Alba. Al lateral de l'Hospitalet li ha anat bé el fitxatge del francès Digne, que ha amenaçat el seu lloc durant tota la pretemporada. Ahir, en el seu primer partit com a titular, Jordi Alba va ser un malson per a la defensa verd-i-blanca-, igual que Sergi Roberto, que sembla haver-li guanyat la batalla a Aleix Vidal com a hereu de Dani Alves al lateral dret.

El Barcelona dominava a plaer i ni tan sols el gol de l'empat del Betis, un llançament de falta de Rubén Castro en què Bravo potser hauria pogut fer alguna cosa més, va inquietar el seu pla de joc. De fet, aquesta jugada a pilota parada a mitjans de la primera meitat va ser l'única ocasió del Betis en tota la primera meitat. La resta del primer acte va ser un monòleg del conjunt local, que va posar setge a la porteria d'Adán i va tenir el premi de dos gols més abans del descans.

El 2-1 va ser obra de l'omnipresent Messi, que es va acomodar una pilota amb l'esquerra al balcó de l'àrea per afusellar a mitja alçada el porter visitant. El tercer va portar la signatura de Luis Suárez, que va batre de xut creuat Adán després de rematar, dins l'àrea, un servei per la dreta de Sergi Roberto, a qui Luis Enrique li ha fet creure que pot ser Alves cada setmana.

Durant el primer temps va fer la sensació que el vigent campió seguirà sent el favorit per guanyar una altra Lliga i que el nou Betis de Gustavo Poyet, que a sobre va perdre Jonàs per lesió a la mitja hora, fins i tot li queda molt de camí per recórrer. El tècnic uruguaià va alinear ahir una defensa amb tres centrals amb el propòsit de tancar els passadissos interiors, però el Barcelona va picar per les ales. Pel que fa a Messi, si el "10" va fi, no hi ha antídot que valgui.

Mancat d'agressivitat -va deixar jugar el Barça a plaer sense fer tot just faltes- i defensant massa enrere, al conjunt andalús li va costar un món sortir a la contra. I a sobre va haver de patir una exhibició de Messi encara major en la segona meitat. L'astre argentí va estar a punt a punt de batre Adán en dues ocasions abans de fer el seu segon gol de la tarda. Però aquest seria el cinquè.

En el quart gol local, Messi va agafar una pilota gairebé al mig camp. Va accelerar, va parar, va retallar un defensa, va aixecar el cap i va decidir associar-se amb Arda, que li va tornar l'esfèrica quan entrava pel flanc esquerre de l'àrea. L'argentí va veure Luis Suárez entrant al segon pal i va decidir regalar-li el gol per desfermar el deliri a les grades. En va tenir una altra Messi que li va aturar Adán i va regalar una nova ocasió a Digne que el porter bètic també va aconseguir avortar. Ho va intentar el "10" blaugrana en un parell de llançaments de falta però no va estar afortunat. Es va haver de conformar amb dues dianes.

Potser per això, després del cinquè, li va deixar l'últim a Luis Suárez, perquè l'uruguaià, amb un llançament magistral, aconseguís el seu hat-trick i el sisè gol del Barça. En la jugada següent, el Betis va fer el segon en l'única ocasió d'atac del segon temps.