El Base Roses continua sent l’equip de la comarca que juga més amb els ulls tancats, amb jugadors que renoven temporada rere temporada i que voregen la dècada a la Vinyassa, com Marc Ricart, Marc Mínguez, Blas Hornos, Justa o Jordi Pérez. No obstant això, els rosincs han vist aquest estiu com perdien quatre dels seus cinc màxims golejadors de l’exercici anterior.

El capítol de baixes l’encapçala el migcampista Pitu Labrador, que fa el salt a Tercera Divisió amb el Figueres després de vuit anys amb els grisgranes. Pitu va marcar set gols el curs passat i per davant seu van quedar el duet format per Txus Quintos i Joel Crespo, que tampoc seguiran, després d’anotar 11 gols cadascun. El clàssic killer del Base ha tancat una etapa de sis anys -en els quals s’ha destapat amb 122 gols- per reviure una segona experiència el Cabanes, de Tercera Catalana, on coincidirà amb el seu germà, Àlex Quintos, debutant en el Base la temporada anterior sent encara juvenil.

D’altra banda, l’ex del Remolins-Bítem de Tarragona ha decidit agafar el camí a la inversa de fa un any de Frank Caballero. És a dir, Crespo deixa la Vinyassa per anar uns metres més enllà, a Mas Oliva, a l’Agrupació Esportiva Roses, retornat de nou a Segona Catalana sota les ordres de Gabri Maragall.

De Perpinyà ve Remy

A més, Nelson ha enfilat direcció a Vilamalla i el central Gerard Muñoz marxarà a França per motius personals. Precisament, del terreny francès prové el darrer fitxatge del Base, Remy (OC Perpinyà), bon amic de Yoann Ramírez, un dels homes que haurà d’estirar el carro a davant.

Les altres novetats del Base Roses seran Gaby Escalona, migcampista del Vilamalla, el davanter juvenil Ivan Vargas i el defensa David Costa, procedents del Figueres. Tots ells, el passat 2 d’agost es van posar sota les ordres de Jose Santos, que acumula la setena temporada seguida a la banqueta, una xifra que cap tècnic de la comarca supera actualment.

PLANTILLA 2016/17

Entrenador: Jose Santos

Altes: David Costa (Figueres), Ivan Vargas (Figueres juvenil), Gaby Escalona (Vilamalla) i Ramy (OC Perpinyà)

Baixes: Joel Crespo (AE Roses), Pitu Labrador (Figueres), Txus Quintos (Cabanes), Nelson Rodríguez (Vilamalla) i Gerard Muñoz

Renovacions: Ricard López, Boque, Justa, Julien, Richard, Miguel Garcia, Jordi Pérez, David Martínez, Blas, Marc Ricart, Mínguez, David Ricart, Oscar Pereira, Joel Barreña, Frank, Èric Jacobs, Raül Blanco, Mito i Yoann Ramírez