L'expresident de la FIFA João Havelange ha mort avui als 100 anys d'edat a Rio de Janeiro, han informat fonts mèdiques al portal de notícies G1.

El brasiler, que va ser president de la FIFA de 1974 a 1998, estava ingressat a l'hospital Samarità de Rio de Janeiro per a un tractament pulmonar i en els últims anys havia patit un empitjorament en el seu estat de salut.

Havelange va ser un dels principals artífexs de la designació de Rio de Janeiro com a seu olímpica, però va ser el gran absent en la cerimònia d'inauguració celebrada el passat 5 d'agost a l'estadi Maracaná.

El seu calorós discurs a Copenhaguen el 2009 va ser un dels factors que va convèncer als llavors col·legues del Comitè Olímpic Internacional (COI) per votar a la ciutat brasilera per davant de Madrid, Chicago o Tòquio.

Havelange, waterpolista, estava pràcticament marginat des que el 2012 es va destapar l'escàndol de pagament de suborns per part de ISL, empresa que va ser propietària dels drets audiovisuals del Mundial, a alts dirigents de la FIFA, entre ells el seu president.

Després de descobrir-l'escàndol, Havelange va renunciar al seu lloc de president d'honor de la FIFA i al seu càrrec de membre del COI, abans que aquests organismes tinguessin temps d'estudiar possibles sancions.