L’estrena del taekwondista altempordanès Joel González en els Jocs de Rio serà aquest dijous (17.15 h en hora empordanesa) en els vuitens de final contra el croat Filip Grgic, número 43 del rànquing olímpic en -68 kg -el del Tae Sport ocupa el mateix 6è lloc que els darrers mesos. L’únic cop que s’ha vist les cares amb Grgic va ser a l’Open de Croàcia del 2014, quan va eliminar-lo pel punt d’or.

Per proclamar-se campió a l’Arena Carioca 3 (a Barra da Tijuca, la zona oest de Rio) Joel haurà de guanyar un total de quatre combats, de sis minuts de durada cadascun. Si el competidor de Figueres i de Vilafant avança, a priori a quarts de final (21.45 h) se les veuria amb el mexicà Saúl Gutiérrez i, si el tomba, es trobaria a semifinals (22.45 h) amb Dae Hoon Lee. Contra el coreà és el rival directe amb qui s’ha trobat més cops, un total de sis, inclòs la final de Londres 2012, victoriosa per al de l’Alt Empordà.

Si els pronòstics segueixen sent favorables i dóna un altre pas endavant, lluitaria per l’or a la matinada de dijous a divendres, a les 3.15 hores, qui sap si amb el rus Alexey Denisenko, el belga Jaouad Achab -amb qui va perdre la final del Mundial de Rússia del 2015- o el turc Servet Tazegul.

En cas de caure eliminat a les primeres rondes, Joel seguiria tenint opcions de medalla, però només la de bronze en una repesca que s’iniciaria a partir de la 1.15 h. L’honorífic doblet, si no vol esperar-se fins a Tòquio 2020, està a l’abast.

HORARIS DE JOEL

L'únic combat que té assegurat és el de vuitens de final; si accedeix rondes fins a la final li tocarien els següents horaris:

- Vuitens de final. Dijous, 17.15 h

- Quarts de final. Dijous, 21.45 h

- Semifinals. Dijous, 22.45 h

- Repesques. Divendres, 1.15 h matinada

- Final. Divendres, 3.15 h matinada