La Tercera Divisió inicia la temporada aquest cap de setmana amb tres equips de casa per primer cop compartint categoria. Al Figueres i al Peralada s´hi ha afegit enguany La Jonquera, sotscampió de Primera Catalana. El primer a estrenar-se serà el Peralada, dissabte (20.15 h) al camp del Santfeliuenc, i l´endemà el Figueres rebrà a Vilatenim el Palamós (19.30 h) i la Jonquera jugarà al camp de l´Europa (19 h).

Els objectius de cadascun, però, són ben diferents. Per una part, els unionistes inicien una nova era amb Chicho -a punt de complir 28 anys- a la banqueta, en substitució d´Edu Vílchez. El fins fa poc defensa del Figueres ha renovat 14 jugadors que fins al maig eren companys a la gespa, ha fet pujar quatre juvenils els quals dirigia el curs passat i d´entre les novetats destaquen Maik Molist (Manlleu) i Ferrón (Peralada).

Amb fites més elevades hi ha el Peralada, un dels favorits després de convertir-se en el filial del Girona, club de Segona A. Sota la batuta d´Arnau Sala i Xavi Punsí, que renoven, els verd-i-blancs compten amb un equip nou de dalt a baix, amb joves amb projecció i futbolistes procedents de tot l´Estat Espanyol, dels quals sobresurten homes com Coro, Vallho, Gianni, Traoré, Konaré o Keita.

Mentrestant, qui vol fer-se un lloc a la categoria és el nouvingut La Jonquera, novament amb Axel Vizuete a la banqueta. Els fronterers han renovat deu jugadors i n´han pescat sis del Peralada per buscar el premi de la salvació.