El sènior masculí del Club Bàsquet Grifeu de Llançà, que jugava a Tercera Catalana, es desfà perquè els jugadors, exprofessionals alguns d'ells, es retiren. El projecte, que va començar fa aproximadament 10 anys, i que buscava més el divertiment i la forja, amb els anys, d'un bon grup humà, i no tant la competició i els bons resultats, acaba, ja que els jugadors que fins ara integraven l'equip, la gran majoria més grans de 35 anys, pleguen.

A més a més, tots els integrants de l'equip treballen i tenen família, i veuen el bàsquet únicament com un hobby, al qual no poden destinar gaire temps -cal recordar que la categoria obliga a desplaçar-se per tota la província- ni compromís, per exemple, d'anar als entrenaments per posar-se en forma per jugar. A més a més, els pot causar lesions importants que els dificultin el que és per ells el més important, la feina i el dia a dia.

L'equip estava encapçalat per Tito Mosqueda i Pere Lluís Rosset -el més gran del grup amb 46 anys-, que excercien de jugadors i entrenadors a la vegada. A més, el sènior del Grifeu comptava amb Lluís Tarrés, Jordi Vallmajó, Edu Vallmajó, Jordi Boira, Albert Comas, Pere Fumadó, Jordi Font, Francesc Heras, Luis Ares, Ivan López i Pere Pla, que van aconseguir l'ascens a Segona Catalana la temporada passada, ascens al qual van renunciar, i que aquest any han quedat en quarta posició de Tercera Catalana, amb opcions fins l'últim dia de fer la promoció d'ascens.

Alguns dels jugadors, però, no es desvincularan del món del bàsquet, ja que formen part de la junta directiva d'algun dels clubs de la zona, com és el cas dels germans Vallmajó i de Pla, que en són de l'Adepaf, o de Mosqueda, del mateix Grifeu.

El futur immediat

El club es planteja ara fer un equip que jugui a sènior Territorial B o bé a sots-25, a falta de concretar de quins jugadors disposen. El club està immers en un canvi de la junta directiva, fet que deixa el futur incert per als pròxims esdeveniments del club.

''Ha arribat el moment de tancar una etapa''

D'entre els integrants del Grifeu Llançà que deixaran el club, i també el bàsquet, hi ha Jordi Vallmajó, format a l'Adepaf i exjugador professional de LEB Or durant molts anys amb equips com el Sant Josep de Girona, Breogan de Lugo, Rosalia o Gandia. Amb 34 anys, Vallmajó ho deixa per dedicar més temps a la família i a la seva parella, i perquè “ja ha arribat el moment de tancar una etapa”, afirma.

A més, també podrà exercir més còmodament el seu càrrec de coordinador del primer equip de l'Adepaf. “S'estan fent les coses molt i molt bé, però cal recordar que és un projecte a mitjà-llarg termini”, comentava el base de Figueres quan se li preguntava per la situació actual del seu club, l'Adepaf. El primer equip dels figuerencs encadena quatre descensos i competirà en sots-25.

''A certa edat, per poder fer esport, n'has de fer molt sovint, ja que sinó t'exposes a patir lesions serioses''

Tito Mosqueda s'acomiada de les pistes de bàsquet després de 29 anys en actiu. Als 42 anys coneix molt bé com afecten les lesions, ja que l'han operat dues vegades del menisc en l'útim any. Aquesta última temporada, excercia d'entrenador-jugador de l'equip sènior.

Tot i així, seguirà sent de la junta del club i entrenant equips base, com el preinfantil masculí que portava aquesta temporada passada.