El preparador físic de l’Escala, Pere Ballart, serà un dels coordinadors de l’Escola del Barça del Marroc, a Casablanca. Entrenador del primer equip escalenc durant els últims tres mesos del curs passat, qui va ser jugador del Vila-sacra, Borrassà i Figueres B encapçalarà a partir del 18 d’agost una acadèmia que es va crear ara fa un any. La tasca de Ballart, figuerenc de 24 anys, seria donar una sèrie de directrius als entrenadors de l’escola que li vindran donades des d’un director tècnic de Can Barça.

Un “punt d’inflexió” a la carrera

“Seré una espècie de coordinador en aquella escola, estic 100% convençut que és un punt d’inflexió a la meva carrera”, explica Ballart en referència al projecte que té al davant. Qui va ser el substitut de Pitu Batlle a l’Escala canviarà Europa per Àfrica per emprendre un projecte ambiciós a l’estranger. La proposta li arriba en el seu millor moment, just quan ha acabat la carrera i dos màsters:“Sempre he dit que la meva idea era dedicar-me en el món del futbol i tinc ara una oportunitat molt bona”, afegeix.

Ballart fa cinc anys que col·labora en el Torneig de Futbol Base Mediterranean International Cup (MIC) com a responsable de camp i en establir diversos contactes va rebre un correu en què se li proposava aquesta aventura.

El que ha valorat el Barça és que Ballart enguany complia el segon curs amb l’Escala, i que hagi estat, a més de preparador físic, entrenador de la base i tècnic del primer equip. De l’Escala, descendit a Segona Catalana, considera que “aquest any han de quedar primers o segons, tenen qualitat per fer-ho. L’entrenador, l’Albert (Gasca), porta una idea innovadora i trencadora”.