El juvenil A del Figueres tornarà a trepitjar la Lliga Nacional dos anys després gràcies a l'ascens aconseguit, el maig passat, com a campió de Preferent. Després què Chicho pugés a la banqueta del primer equip, Txema Ortega, procedent del Marca de l'Ham, agafarà les regnes i el debut oficial a la segona categoria estatal serà el pròxim 27 d'agost a l'Estadi de Vilatenim davant el Mataró.

L'al·licient dels figuerencs serà, entre d'altres, afrontar-se a filials del Barça, Espanyol, Girona, Damm, Nàstic de Tarragona i Cornellà. De ben segur que a la primera volta el Figueres encerclarà dates en el calendari com el 25 de setembre, quan visitarà el Girona B en el derbi provincial, el 6 de novembre (al camp de l'Espanyol B) o l'11 de desembre (a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí contra el Barça B). Els blanc-i-blaus tancaran la temporada el 21 de maig a casa davant el Gimnàstic Manresa.

Abans, però, el juvenil A del Figueres debutarà a la pretemporada contra l'Anglès, equip de Segona Catalana, el pròxim dissabte dia 30 de juliol (17 hores) a Vilatenim. Per aquesta temporada, l'equip perdrà peces com Pau Valeros, Albert Genís, Ian Vila i Roger Torquemada, ascendits al primer equip al costat de Chicho, o el capità Gerard Fageda, fitxat pel Roses.