El figuerenc Zou Feddal jugarà les tres pròximes temporades a l’Alabès, de Primera Divisió, en el seu segon curs a la màxima categoria del futbol estatal. El central, de 27 anys, arriba lliure al club basc, després que s’activés la clàusula de llibertat que tenia si el Llevant descendia a Segona.

Zou va escollir la proposta de l’Alabès entre les ofertes que també va rebre del Sunderland anglès, de l’Sporting de Gijón, dues des de França i una altra de Dubai. El central hispanomarroquí ja es va desplaçar a Irun el cap de setmana passat, on l’equip vitorià va disputar el primer partit amistós de pretemporada davant el Real Unión d’Irun. El jugador, però, només va realitzar l’escalfament i prèviament ja s’havia entrenat al marge, junt amb el també incorporat Édgar Méndez.

"Tenia altres ofertes, però m'ha convençut el projecte esportiu. Tan de bo pugui estar-hi molts anys", ha explicat aquest dilluns a la tarda en la presentació davant els mitjans de comunicació. En referència al seu nou entrenador, l'exjugador blaugrana Mauricio Pellegrino, Zou ha comentat que "va ser un gran central i segur que puc aprendre moltes coses d'ell"

Feddal va ser el defensa amb la mitjana més alta de pilotes rebutjades i el tercer amb més accions defensives de la passada lliga, en què va jugar 28 partits amb l’equip granota. El debut oficial de Zou amb l’Alabès a la lliga serà contra l’Atlètic de Madrid al Vicente Calderón.

La via basca

Amb el fitxatge de Feddal per l’Alabès, el jugador figuerenc segueix els passos de Juncà, que ara farà un any que es va incorporar a l’Eibar. D’aquesta manera, els dos jugadors altempordanesos de Primera Divisió estaran instal·lats al País Basc, a escassos quilòmetres de distància. El primer derbi entre Zou i Juncà serà el cap de setmana de l’11 de desembre a Ipurua.