L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) segueix honrant el mallot arc de sant martí de campió mundial amb un doblet en l'onzena etapa entre Carcassona i Montpeller, de 162 quilòmetres, en la qual Chris Froome (Sky) va reforçar el lideratge en engrandir en 12 segons la distància respecte al colombià Nairo Quintana. Sagan va oferir una exhibició més. Va participar en l'última escapada amb el vent com a aliat, a 13 quilòmetres de la meta, amb el seu company polonès Bodnar, el líder Chris Froome i Geraint Thomas. Un quartet letal que va fer inútil la neutralització del gran grup, amb Quintana i els homes del podi atrapats. Sagan va alçar els braços per celebrar el doblet en la present edició, la seva sisena victòria en un Tour. Va impedir el triomf de Froome, atent i ambiciós al final, però el líder, amb la bonificació 12 segons més, amb els quals no comptava en una jornada de transició, amb el Mont Ventoux, avui, a l'espera. Una jornada a la mítica muntanya que no serà escenari de la batalla esperada, ja que l'organització instal·larà la meta a 6 quilòmetres del cim pel perill que pot suposar un vent previst de més de 100 km/hora. La meta estarà situada en l'anomenat xalet Reynard, on comença la part més exposada als vents. Inicialment, el Ventoux comptava amb 15,7 quilòmetres de pujada i un pendent mitjà del 8,8%. Amb la retallada es treu un dels seus trams més difícils i, sobretot, se li resta llargada.

Classificació etapa: 1. Peter Sagan (Tinkoff), 3:26:23; 2. Chris Froome (Sky), m.t.; 3. Maciej Bodnar (Tinkoff), m.t.; 4. Alexander Kristoff (Katusha), a 6 s. 5. Christophe Laporte (Cofidis), m.t.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 52:34:37; 2. Adam Yates (Orica), a 28 s.; 3. Daniel Martin (Etixx), a 31 s.; 4. Nairo Quintana (Movistar), a 35 s.