El futbolista figuerenc Damià Abella, amb 34 anys, ha anunciat aquest dilluns que no es veu amb cor de continuar jugant, a causa dels successius problemes de genoll. Fa tres mesos, Damià va haver de ser operat per quarta vegada. Aquesta temporada ha tornat als terrenys de joc, a Anglaterra, amb el Middlesbrough, que va aconseguir l'ascens a la Premier League.

L´altempordanès Abella, però, ha passat completament desapercebut aquesta temporada, en què no ha disputat cap minut. De fet, l´últim partit que va jugar amb la samarreta del primer equip va ser al setembre del 2014, quane es va lesionar de gravetat en trencar-se els lligaments encreuats del genoll. Al lateral només se´l va tornar a veure durant un partit amb l´equip sub-21 el passat mes de gener, ja que segons explica el jugador, fa tres mesos el van haver de tornar a operar per quarta vegada des que es va lesionar.

Damià Abella va començar a les categories inferiors de la Penya Unionista Figueres i la FE Figueres, arribant al primer equip de la Unió, a més del Peralada. El moment culminant va ser quan va arribar a jugar amb el primer equip del Barça. Després va jugar a l'Osasuna.