L'holandès Tom Dumoulin s'ha imposat avui a la novena etapa del Tour de França, amb meta a l'estació andorrana d'Arcalís, de categoria especial, en culminar una llarga escapada que ha cobert pràcticament els 184,5 quilòmetres que havien començat a la ciutat catalana de Vielha.

El ciclista del Giant, de 25 anys, ha aconseguit sota una forta tempesta amb pedregada el seu primer triomf a la ronda francesa, després de haver-se imposat aquest any també en una parcial al Giro d'Itàlia i dos més a la Volta a Espanya de l'any passat.

Després d'atacar a les primeres rampes d'Arcalís del grup de fugats, el ciclista holandès ha conservat l'avantatge a la meta, on ha entrat 38 segons per davant del portuguès Rui Costa i del polonès Rafal Majka, mentre que l'espanyol Dani Moreno ha estat quart i el colombià Winner Anacona cinquè.

Els favorits han arribat a 6.36 de l'holandès, amb el mallot groc, Chris Froome, i el colombià Nairo Quintana. El britànic manté el liderat, amb 16 segons de renda sobre el seu compatriota de l'Orica, Adam Yates, que manté la segona posició, i 19 amb l'irlandès Daniel Martin, que robat el tercer lloc provisional al català Joaquín Rodríguez.

Quintana és ara quart a 23 segons de Froome, mentre que l'espanyol Alberto Contador, un altre dels favorits per a la victòria final, s'ha retirat.