Aquest dissabte es van iniciar les projeccions en horari matinal al Centre Emprèn d'Empuriabrava, amb les projeccions de curtmetratges i documentals amb algunes obres destacades com el documental “Wingmen”, sobre la tripleta de saltadors BASE Jokke Sommer, Espen Fadnes and Ludovic Woerth que va iniciar un viatge per tot el món per fer realitat el salts dels seus somnis, o la producció catanana “Una boya feliz”, en què el rider català Jordi Muns explica la seva aventura navegant amb el seu estel i la seva planxa de surf al llarg de 1300 quilòmetres per la costa de Brasil en solitari. Una de les estrenes més esperades serà la projecció simultània aquesta nit a la ciutadella de Roses i a la platja Gran Reserva d'Empuriabrava de “Flying Dagger”,en què s'explica la història de Jeb Corliss, saltador amb tratge d'ales que va sobreviure miraculosament a un accident que podria haver estat mortal.

L'esport és una part fonamental del fesitval i per això s'ha fet un homenatge a una de les figures clau dels esports extrems i d'aventura, Álvaro Bultó, que va morir en un tràgic accident pràcticant salt BASE amb tratge d'ales als Alps suïsos el 2013. Amb la participació del seu germà Curro Bultó, es farà la presentació del premi “Álvaro Bultó” a la categoria de millor film d'esports en un missatge que es projectarà la nit de diumenge, en què es farà públic el palmarès del festival. En parlar del seu germà, ha recordat la passió amb què vivia l'esport i tots els seus projectes arreu del món i de l'experiència del paracaigudisme: “Sembla contradictori, però el moment en què ets a punt de saltar et fa sentir plenament viu malgrat el perill”.

Una altra de les presències il·lustres ha estat la del cap de meteorologia de TV3 Tomàs Molina, que ha visitat les instal·lacions del túnel del vent de Windoor Empuriabrava per fer un simulacre de salt de paracaigudes i ha col·laborat amb el festival amb una ponència sobre meteorologia, en concret de les particulars condicions climatològiques de l'Empordà.

Abans de la sessió de projeccions nocturnos que es farà simultàniament a la ciutadella de Roses i Castelló d'Empúries a les 22 hores, també s'efecuarà una exhibició de paracaigudisme a la platja Gran Reserva. El punt i final de la jornada el posarà el grup de rock Dirty Jobs amb un concert gratüit a la zona de concerts del festival.