Un cop acabada la temporada els clubs ja pensen en la següent i la primera peça dels projectes comença per a la banqueta. A Tercera Catalana, gairebé totes les places estan definides pel que fa a la representació altempordanesa. En total, hi haurà cinc canvis i vuit renovacions. Les novetats, les viuran el Marca de l’Ham, l’Agullana, el Cistella, el Cabanes i el Sant Miquel de Fluvià.

El club figuerenc ve de quedar-se a les portes de l’ascens a Segona Catalana i la marxa de Txema Ortega a la banqueta del juvenil A del Figueres serà ocupada per Edu Ortega. El nou tècnic del Marca de l’Ham té experiència a Segona i a Tercera Catalana amb el Borrassà i l’Agrupació Esportiva Roses, a qui va ascendir-lo ara fa dues temporades.

Per la seva part, Pepe Mesas ja havia anunciat abans d’acabar el curs que tancaria el seu cicle a l’Agullana després de quatre anys. El relleu no serà traumàtic perquè la plaça del fluvianenc l’agafarà Rosa Paula Segarra, que ja formava part del cos tècnic alberenc. Segarra, única entrenadora del futbol regional i exjugadora del Llers i l’Espanyol, té passat al Siurana i ara fa dos anys va pujar el Cistella a Tercera Catalana per primer cop a la seva història.

La banqueta cistellenca, precisament, tornarà a bellugar-se. Amb la intenció de consolidar d’una vegada per totes aquesta plaça, Joan Santos arriba a l’equip vermell. El nou entrenador del Cistella va marxar del Sant Pere Pescador a mitjans de la temporada passada i anteriorment havia passat pel Juncària, Marca de l’Ham i Llers femení. Santos és el substitut de Miquel Montaner, home de la casa que ha decidit no seguir després d’agafar l’equip al febrer passat i d’acabar salvant-lo del descens a Quarta Catalana amb un final de curs per emmarcar.

Qui també va evitar l’escabetxada del descens va ser el Cabanes, amb un punt agònic a l’última jornada contra el Marca de l’Ham. No obstant això, Napo Cayuela, que havia agafat el lloc de Toni Ferrer al febrer passat, serà baixa i el seu substitut el decidirà el club al llarg d’aquesta setmana.

L’altra banqueta que queda per segellar és la del Sant Miquel de Fluvià, nouvingut a la categoria des de fa dues setmanes i que emprendrà un canvi de timó tot i l’èxit. Narcís Barquero s’havia fet càrrec dels fluvianencs l’estiu del 2014 amb el descens a Quarta, però no continuarà en el càrrec i al club ja treballen en el seu ­substitut.

Noms com els de Marc Caritg i Pepe Mesas, que han deixat el Navata, sonen per ocupar aquestes banquetes.

Vuit renovacions a la categoria

L’altre equip que ve de sota, l’Empuriabrava-Castelló, sí que seguirà confiant en Albert Albert després del títol de campió de Quarta. Tanmateix, set equips més han optat per una aposta continuista.

El Vilamalla, descendit de Segona Catalana, mantindrà el jove Víctor López, tècnic del juvenil A que ja es va fer càrrec de l’equip a l’abril en detriment de Dani Romero. A Borrassà, Josep Salas ­iniciarà la seva quarta temporada, mentre que Miquel Rivas renova el Bàscara després de mantenir-lo en l’any del retorn. El Llançà seguirà apostant per Jordi Boix perquè el planter tregui els seus fruits i, Jose Hernández, fins fa poc futbolista, continuarà a la banqueta del Sant Pere Pescador.

Després de salvar-se a l’últim dia, el Vilabertran mantindrà Enric Moré i el Viladamat Marc Alabau, que tindrà d’acompanyant Xavi Carmona, de l’infantil del Base l’Empordanet.