El restaurant Shang Haï de Figueres ha estat l'escenari, aquest dijous al matí, de la presentació de la Festa Solidària que organitza Gas Mountain el pròxim dissabte dia 25 de juny a Navata. La festa, que tindrà Can Janot com a epicentre, inclourà més d’una desena d’activitats, a més d’un concert i un sorteig d’articles que aporten més d’una vintena de patrocinadors, entre els quals hi ha la Fundació FC Barcelona, Garatge Sala, Moritz Barcelona, el restaurant Shang Haï o Transports Padrosa. Aquesta iniciativa té per objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer.

La presentació ha comptat amb la participació de Jordi Córdoba, propietari i promotor de l’Espai Can Janot; Sergi Fernández, membre de Gas Mountain; Dídac Lee, membre de la Junta del FC Barcelona; Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Jaume Homs, alcalde de Navata; i Lluïsa Ferrer, presidenta d’Oncolliga Girona.

"Serà una festa que ha crescut molt i que estarà dedicada a tot el públic, amb distraccions per a tothom", afirma Córdoba, mentre que Lee, seguint en la mateixa línia, comentava que "la causa que persegueix Gas Mountain és espectacular, em sembla una iniciativa fantàstica". Des d'Oncolliga Girona, Ferrer agraïa la celebració d'aquest esdeveniment: "S'ha convertit en una macro, ajudeu a ajudar; gaudirem d'una festa espectacular". Des del consistori, per una part Homs afirmava que serà "una festa especial, ha agafat molta volada gràcies a la solidaritat de molta gent. Des de fa temps hem intentat que Navata fos una vila acollidora". Per l'altra part, Felip trobava "encertadíssima la unió de forces i il·lusions de l'esport, la natura i el lleure".

Promoure l’aprofitament de l’entorn natural

Gas Mountain és una associació no lucrativa, creada a Avinyonet de Puigventós, que pretén fomentar l’activitat esportiva al medi natural mitjançant la pràctica del senderisme, el trail running, el BTT i el muntanyisme, en qualsevol de les seves variants, i promoure l’aprofitament de l’entorn natural per a la realització d’activitats de lleure i oci.

Actualment desenvolupa activitats per als seus socis i seguidors (entrenaments, sortides i marxes, participació a curses); col·labora amb Oncolliga Girona en la realització d’actes solidaris i de recaptació de recursos econòmics per ajudar els malalts de càncer; gestiona un servei de rutes a l’Alt Empordà amb tracks digitalitzats i suport fotogràfic a Wikiloc; i organitza activitats extraescolars i casals de lleure a la natura a diferents municipis de l’Alt Empordà, entre d’altres projectes.