El windsurfista francès Pierre Mortefon (F-14) s'ha proclamat aquest diumenge guanyador del Campionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava 2016 que s'ha disputat, durant sis dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, al Golf de Roses, davant del càmping La Ballena Alegre. En un campionat marcat per unes condicions difícils de navegació a causa de la poca intensitat del vent, el windsurfista francès, de 26 anys, ha estat el més regular al llarg de les dues eliminatòries disputades, amb un primer i un quart lloc.

Per darrera de Mortefon, s'ha classificat el windsurfista israelià Arnon Dagan (ISR-1) -amb un cinquè i un tercer lloc, respectivament- i litalià Andrea Cucchi (ITA-1) ha estat tercer -amb un 8 i un primer lloc-.

Pierre Mortefon va debutar en el circuit professional de windsurf l'any 2004 i en la primera prova d'aquest 2016, celebrada a Corea, ja va ser quart. Això fa que surti de la Costa Brava com a líder provisional del PWA Wolrd Tour per davant del windsurfista Italià Matteo Iachino (ITA-140), que només ha pogut ser setè en aigües de Sant Pere Pescador. Mortefon ha confirmat que, un any més, els pronóstics en la modalitat d'eslàlom del circuit profesional de windsurf están més oberts que mai.

Entre els espanyols, els qui han arribat més lluny han estat el windusrfista local Marc Paré (ESP-334) i Pablo Ania (ESP-16), havent aconseguit ambdòs passar una eliminatòria.

La propera parada del circuit PWA World Tour en la modalitat d'eslàlom recalarà a Sotavento (Fuerteventura), a partir del proper 22 de juliol.