Figueres és la seu, des del cap de setmana passat i fins aquest dissabte dia 18 de juny, de la Setmana Barça Jugadors. Es tracta d’un esdeveniment de l’Agrupació Barça Jugadors que, juntament amb l’Ajuntament de Figueres, organitzen diferents activitats amb la participació d’exjugadors blaugranes. La festa es tancarà el dissabte (de 10 a 13.30 hores) amb la 15a Trobada de Jugadors del FC Barcelona que tindrà lloc a l’Estadi de Vilatenim, on es disputarà un partit entre exjugadors blaugranes i on després de dinar s’homenatjaran futbolistes de la demarcació que van jugar al Barça i a la Unió com Damià Abella, Pere Gratacós, Seni Comas, Quim Ferrer, Josep Ros i Fernández Oms.

A Vilatenim, on és previst que hi assisteixin 150 exjugadors del Barça, també hi haurà l’activitat FutbolNet, impulsada per la Fundació FC Barcelona, l’autocar del primer equip i inflables.

Xerrades de Pinilla i Àngel Mur

Un dels altres plats forts de l’esdeveniment és l’exposició Barça Empordà, organitzada amb la col·laboració del Museu blaugrana i que mostrarà l’estreta relació entre el Figueres i el Barça a través de futbolistes que han jugat en ambdós clubs. L’exposició s’obrirà aquest dimarts dia 14 i es podrà veure fins al dissabte dia 25 de juny.

Tanmateix, la Setmana Barça Jugadors inclou en el programa diferents activitats gratuïtes i obertes, amb xerrades per a escoles a càrrec d’Antoni Pinilla, un clínic per a majors de 40 anys, un clínic per a joves de 7 a 14 anys, una tertúlia d’exjugadors i una trobada al Casal de la Gent Gran amb la presència d’Àngel Mur, Josep Palau i Carme Nieto.

Reixach, Fusté i Mora, parlant del Barça a la Rambla

La primera activitat de la Setmana Barça Jugadors va tenir lloc el dissabte passat a la tarda a la Rambla de Figueres amb la xerrada Parlem del Barça, a càrrec dels exjugadors blaugranes Carles Reixach, Josep Fusté i Pere Valentí Mora. L’activitat, inclosa en la marca de la Fira de la Gent Gran de Figueres, estava conduïda per la periodista figuerenca Laura Brugués.