En una jornada marcada pel record al pilot mallorquí Luis Salom, el pilot altempordanès Maverick Viñales ha acabat aquest diumenge al migdia en la quarta posició de MotoGP en el Gran Premi Monster Energy de Catalunya en una carrera on sortia sisè i que ha vençut Valentino Rossi.

El competidor de Suzuki, de 21 anys, ha arrencat amb bon peu, col·locant-se cinquè, i després d'afrontar amb valentia un frec a frec amb Rossi i Dani Pedrosa ha acabat superant Jorge Lorenzo per quedar-se en la quarta posició.

A la part final de la cursa, amb Lorenzo per terra després d'un toc per darrere d'Andrea Iannone -serà penalitzat a Assen sortint en últim lloc- i amb Pedrosa escapat en el tercer lloc, el de Roses i Palau-saverdera, de més a menys, ha consolidat la seva posició. "A les primeres voltes em sentia fort, la moto tenia grip (adherència dels pneumàtics) i realment em notava amb forces per arribar a Rossi i a Marc perquè acabava de marcar la volta ràpida. Després, ha estat una mica desastre, patim de grip i la moto es torna una mica inconduible", subratllava Maverick després de la prova, que ha acollit 100.000 espectadors a les grades del circuit de Montmeló.

Al davant, Rossi ha acabat guanyant una frenètica partida amb Marc Márquez, que tot i ser segon assalta el lideratge de MotoGP a la setena carrera del Mundial. Per la seva part, Maverick Viñales continua establert a la cinquena posició de la classificació general per darrere Márquez, Lorenzo, Rossi i Pedrosa. "Respecte al resultat estic molt content, és un quart lloc, però no ho estic perquè al principi em veia per estar al davant i que et frenin desmotiva una mica. De totes maneres, hem fet un gran treball el cap de setmana, agraeixo a l'equip que, com a mínim, hem pogut lluitar a les primeres voltes i m'he divertit molt", afegia Maverick.

La igualtat del Mundial no ha passat desapercebuda per a Rossi, que ha explicat que veu les carreres cada vegada més obertes i emocionats i que les disputes no només són entre ell, Lorenzo, Márquez i Pedrosa, sinó també amb altres pilots que pugen amb força com el mateix Maverick o Iannone.

Rossi i Márquez fan les paus

El vencedor de la prova d'aquest diumenge no guanyava a Montmeló des del 2009, una carrera la qual li han recordat a la roda de premsa perquè també va ser molt disputada, en aquell cas amb Jorge Lorenzo en uns darrers girs d'infart. Per al pilot italià de Yamaha, Montmeló és un dels circuits que més li agraden pel traçat, l'ambient i el bon temps. "Ha estat un petit regal i homenatge per a Luis Salom i la seva família", apuntava un satisfet Rossi, que ha fet les paus amb Márquez primer encaixant les mans en el circuit tancat i després a la sala de premsa.