El pilot altempordanès Maverick Viñales sortirà des de la sisena posició a la cursa d'aquest diumenge (14 hores) de MotoGP en el Gran Premi Monster Energy de Catalunya. En el circuit de Montmeló, el de Suzuki ha registrat un temps d'1'44.329 en la sessió d'entrenaments classificatoris en una pista que ha modificat part del traçat -similar al de F1- després de l'accident mortal de Luis Salom.

"El traçat és molt diferent, al final és més segur, però amb aquesta solució no n'hi ha prou. Potser hauria de ser un revolt més lent, posar el mur més lluny i grava", apuntava Maverick després de la jornada de qualificació. Seguint en la mateixa línia, el de Roses i Palau-saverdera comentava que "per a la meva moto i el meu estil de pilotatge aquest traçat és més difícil perquè l'últim parcial era el bo, d'on realment trèiem profit de la moto".

No obstant això, Maverick ha focalitzat el problema amb l'adherència dels pneumàtics: "Quan puja la temperatura, la moto no té grip facis el que facis. La qualificació no ha anat bé, hi hem de posar una solució perquè són moltes carreres que em queixo del mateix". En referència a la notícia del cap de setmana, la mort de Salom, el de Suzuki comentava que "encara no m'ho crec i no m'ho vull creure, és una llàstima. Partidari de córrer? És difícil, no sé quina és la millor manera d'homenatjar-lo. Jo penso que corrent i dedicant-li la victòria o el millor lloc que puguis és el més important".

Per davant seu, aquest diumenge sortiran Marc Márquez -que ha volat obtenint la pole position aturant el crono a 1'43.589-, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Hèctor Barberá i Valentino Rossi.