Després de sumar un podi en sis carreres aquesta temporada en el Mundial de MotoGP, on ocupa el cinquè lloc, Maverick Viñales confia en treure el cap al capdavant del grup aquest diumenge en el Gran Premi de Catalunya. El pilot rosinc i palauenc de Suzuki, de 21 anys, sempre ha tret bons resultats del circuit de Montmeló i el curs anterior en l'estrena a la categoria reina va ser sisè després d'haver fregat la pole position. Abans, entre 125cc, Moto3 i Moto2, sempre havia pujat en el podi. Ahir, en les primeres jornades d'entrenaments lliures va firmar el segon millor temps, per darrere Jorge Lorenzo.

- Què té Montmeló que se li dóna tant bé?

- Que la moto funciona bé, com a Mugello, és un circuit on no necessites frenar molt i són revolts molt enllaçats. Aquí, sempre tinc les esperances dipositades, la moto està funcionant bé, però no ens podem adormir perquè els altres milloraran, treballarem fort per fer una bona cursa.

- Està esperançat pel cap de setmana després dels bons registres dels entrenaments?

- Sí, el ritme ha estat bastant bo al principi, ha estat difícil perquè portava la goma dura al darrere, però quan he posat la mitja el ritme ha estat bo.

- Fa un any va fregar la pole position, l'anirà a buscar aquest dissabte?

- Més que la pole, és molt important estar a la primera línia

- Arriba a Montmeló amb un podi obtingut en sis carreres. És el que s'esperava?

- L'única cursa de la qual no estic satisfet és la d'Argentina, podria haver fet podi, però vaig tenir la caiguda. A Mugello també hi podia haver pujat, però un problema electrònic a la sortida ens va atraçar molt. Ara bé, podem estar contents, l'objectiu era quedar entre els sis primers i cada carrera ho estem fent, fem bons entrenaments. Estic content com estar treballant l'equip, és clar que m'agradaria fer un pas més i lluitar sempre a davant, però al final amb constància ho aconseguirem.

Llegiu l'entrevista completa, on Maverick tracta el seu futur amb Yamaha i Rossi i passa un qüestionari amb els seus gustos, a la pròxima edició del Setmanari de l'Alt Empordà (7/6/2016)