El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) ha marcat avui el millor temps (1:43.589) en la tanda de qualificació del GP de Catalunya i comandarà demà la primera línia de la graella.

Márquez, que aquest matí ja ha estat el més ràpid sobre el nou traçat de circuit de Montmeló -s'ha canviat al disseny que s'utilitza en Fórmula 1 després de l'accident mortal que ahir va patir Lluís Salom- ha superat en gairebé mig segon el seu compatriota Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha).

Aquesta és la primera vegada que el pilot de Cervera, que ha dedicat la 'pole position' a la seva àvia i a Salom, és el més ràpid en qualificació de MotoGP al circuit de Barcelona-Catalunya.

Lorenzo, líder del Mundial, va ser el més veloç en els lliures d'ahir, que encara es van córrer sobre el traçat original per a MotoGP. No obstant això, com ell mateix ha reconegut, els canvis en el recorregut han perjudicat el rendiment de la seva Yamaha avui.

Després de Lorenzo ha entrat el company d'equip de Márquez, el català Dani Pedrosa, que per primera vegada aquesta temporada sortirà des de la primera línia de la graella.

L'italià Valentino Rossi, un altre dels aspirants al títol mundial, només ha pogut ser cinquè, en acabar just per darrere d'un altre català, Héctor Barberá (Avintia Racing), que ha aconseguit un excel·lent quart millor temps amb una Ducati no oficial.

La primera Suzuki ha estat la de l'espanyol Maverick Viñales, que ha estat sisè, i Pol Espargaró (Monster Yahamaha Tech3), dotzè, és qui ha tancat la classificació de la Q2.

El seu germà Aleix Espargaró, tretzè amb la seva Suzuki, l'Honda de Tito Rabat, que ha corregut després de trencar-se la clavícula a Mugello fa dues setmanes i ha estat vintè, i Álvaro Bautista, últim a la taula de temps amb la seva Aprilia, no han passat de la Q1.

Classificació entrenaments oficials:

.1. Marc Márquez (Honda, ESP) 1:43.589

.2. Jorge Lorenzo (Yamaha, ESP) + 0.467

.3. Dani Pedrosa (Honda, ESP) 0.718

.4. Héctor Barberá (Ducati, SPA) 0.733

.5. Valentino Rossi (Yamaha, ITÀ) 0.735

.6. Maverick Viñales (Suzuki, MAL) 0.740

.7. Cal Crutchlow (Honda, GBR) 0.777

.8. Andrea Iannone (Ducati, ITÀ) 0.869

.9. Danilo Petrucci (Ducati, ITÀ) 1.322

10. Andrea Dovizioso (Ducati, ITÀ) 1.440

11. Scott Readding (Ducati, GBR) 1.441

12. Pol Espargaró (Yamaha, ESP) 1.629